Nέα Toyota Corolla VS Hyundai i30 VS Opel Astra

145.414 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Και ξανά προς τη δόξα τραβά… Η νέα Toyota Corolla ξεκινά τη μάχη της προς την κορυφή απέναντι σε δύο πολύ ανταγωνιστικούς παίκτες αυτής της κατηγορίας. Το δημοφιλές Opel Astra και το ικανό Hyundai i30…

Στη μάχη των μικρομεσαίων «πέφτει» η νέα Toyota Corolla με μοναδικό στόχο να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Για να το πετύχει αυτό επιστρατεύει τις παραδοσιακές αξίες του ονόματός της (αντοχή, αξιοπιστία) τις οποίες συνδυάζει με υψηλή ποιότητα κατασκευής, προηγμένο τεχνολογικό προφίλ και ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Η Corolla στη βασική της έκδοση εφοδιάζεται με τον 1,2 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 116 ίππων που σαφέστατα θα έχει και τη μερίδα του λέοντος σε μια γκάμα με άλλες 2 υβριδικές εκδόσεις (1,8 και 2,0 λίτρων). 

Απέναντι σε αυτή, τοποθετούνται 2 άξιοι παίκτες της αγοράς που έχουν καταφέρει εδώ και καιρό να πείσουν το αγοραστικό κοινό για την αξία τους. Το Opel Astra που βρίσκεται σταθερά στα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας και το συνεχώς αναρριχόμενο στην κατηγορία, Hyundai i30. Και τα δύο ακολουθώντας το downsizing διατίθενται με 3κύλινδρους κινητήρες 1,0 λίτρου με το Astra να αποδίδει 105 ίππους και το i30 με 120 ίππους. 

Επιλέξαμε λοιπόν τις βασικές υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις αυτών των 3 μικρομεσαίων, καθώς έχουν το πλεονέκτημα πως πέρα από την οικονομία καυσίμου, διαθέτουν και την ανάλογη ισχύ για να μπορέσουν να κινηθούν σε ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Εμφάνιση: Ξεχωρίζει η Corolla…
Η αισθητική είναι ένα κομμάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στη συγκεκριμένη κατηγορία με τα περισσότερα μοντέλα (5θυρα πλέον) να παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και να ενσωματώνουν δυναμικά στοιχεία. Το Opel Astra αν και βρίσκεται περισσότερα χρόνια στην αγορά, διατηρεί ένα ξεχωριστό αισθητικά προφίλ, προβάλλοντας δυναμισμό αλλά και εκλεπτυσμένα στοιχεία που συντίθενται από τις έντονες ακμές σε όλες τις επιφάνειές του. Το Hyundai i30 είναι και εκείνο δυναμικό αισθητικά, ειδικά στο μπροστινό μέρος με τη μεγάλη μάσκα και τις νευρώσεις στο καπό που τονίζουν τα φώτα να συμπληρώνουν τον «επιθετικό» προφυλακτήρα. 

Ωστόσο πηγαίνοντας προς τα πίσω ο δυναμισμός φθίνει δίνοντας τη θέση του σε πιο συμβατικές γραμμές. 

Η Corolla ως πιο φρέσκια πρόταση είναι και η πιο ενδιαφέρουσα αισθητικά, με όμορφες αναλογίες, μυώδη εμφάνιση και έντονες λεπτομέρειες (αιχμηρά LED φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρας με μεγάλη εισαγωγή αέρα, στενή γραμμή μάσκας κ.λ.π.) που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τον δυναμισμό που «εκπέμπουν». 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRAFIC
moto