Η τιμή του στις ΗΠΑ θα αρχίζει από 19.990 δολάρια ή 17.600 ευρώ.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 4κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας.

Η Hyundai ανακοινώνει μήκος 4.036 χλστ. πλάτος 1.770 χλστ., ύψος 1.565 χλστ. και μεταξόνιο 2.520 χλστ.

Η τιμή του στις ΗΠΑ θα αρχίζει από 19.990 δολάρια ή 17.600 ευρώ.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 4κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας.

Νέο Hyundai Venue

11.432 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2019)

Αυτό είναι το μικρό Κona που μόλις παρουσίασε η Hyundai στη Νέα Υόρκη. Γνωρίστε το.

Η κατηγορία των μικρών crossover συνεχίζει να τραβά το ενδιαφέρον του κοινού και για αυτό η Hyundai δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το ολοκαίνουριο SUV της, κάτω από την ονομασία Venue.
 
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το νέο κορεάτικο crossover θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το Kona με την Hyundai να ανακοινώνει πως θα έχει μήκος 4.036 χλστ. πλάτος 1.770 χλστ., ύψος 1.565 χλστ. και μεταξόνιο 2.520 χλστ., γεγονός που το κάνει σε σχέση με το Kona 130 χλστ. πιο μικρό σε μήκος, λιγότερο πλατύ κατά 30 χλστ., πιο κοντό κατά 15 χλστ. και με μικρότερο μεταξόνιο κατά 81 χλστ.

Αισθητικά, ο πρόβολος του μοντέλου έχει αρκετές ομοιότητες με τον μεγαλύτερο «αδελφό» του, αφού το νέο μοντέλο υιοθετεί λεπτά LED φωτιστικά σώματα πάνω από τα μεγαλύτερα κυρίως φώτα ορθογώνιου σχήματος. Την ίδια στιγμή, όμως, το Venue εφοδιάζεται με ένα «φρέσκο» σχεδιαστικά προφυλακτήρα εμπρός και διαφορετικής σχεδίασης γρίλια, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το υπόλοιπο αμάξωμα του είναι πιο τετραγωνισμένο από ό,τι μας έχει δείξει έως τώρα η μάρκα και ότι η οροφή του δεν έχει στοιχεία coupe, όπως αρχικά αναμενόταν. Επιπλέον, σημειώνουμε πως, η Hyundai θα προσφέρει το Venue σε 8 χρώματα, με τα σχετικά πλαστικά προστατευτικά στην περίμετερο του αμαξώματος και νέας σχεδίασης ζάντες 15 έως και 17 ιντσών.
 
Περνώντας στην καμπίνα δεν συναντούμε κάτι ιδιαίτερα ριζοσπαστικό σε σχέση με όσα έχουμε δει σε άλλα νέα μοντέλα της μάρκας. Το τιμόνι είναι δερμάτινο και πολυλειτουργικό ενώ πίσω του κρύβεται ο αναλογικός πίνακας οργάνων με την οθόνη 3,5 ιντσών για κάποιες βασικές ενδείξεις. Δίπλα του και ψηλά στην κεντρική κονσόλα, ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αεραγωγούς, εδρεύει η οθόνη αφής του συστήματος infotainment, το οποίο είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay. Από εκεί και πέρα η διάταξη κινείται στα γνώριμα μονοπάτια των Κορεατών με σκληρά πλαστικά στο σύνολο του ταμπλό και αρκετούς χώρους για μικροαντικείμενα: μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων, μπροστά από τον συνοδηγό στο ταμπλό, στα πάνελ των θυρών, στην κονσόλα ανάμεσα στα δύο καθίσματα κ.λπ.. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας όπως σύστημα διατήρησης λωρίδας, ανίχνευση τυφλών σημείων, αποφυγή μετωπιαίας σύγκρουσης, κάμερα οπισθοπορείας κ.α.
 
Αναλυτικές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κινητήρων του μοντέλου δεν ήρθαν στο φως, πάντως η Hyundai κάνει λόγο πως κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 4κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας με την ονομασία Smartstream Gamma που υπόσχεται καλύτερη απόδοση, πιο εύρυθμη λειτουργία και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου. Το μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί είτε με το 6τάχυτο μηχανικό είτε με την Ιntelligent Variable (Έξυπνα Μεταβαλλόμενη) μετάδοση, με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς.
 
Μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν θα δούμε το νέο Venue στην Ευρώπη εντούτοις, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θεωρείται δεδομένος ο εφοδιασμός του με τον 1.000άρη T-GDi κινητήρα ισχύος έως και 120 ίππων, ο οποίος είναι στη γκάμα και του μεγαλύτερου «αδελφού» Kona. Τέλος, η τιμή του μοντέλου στις ΗΠΑ θα αρχίζει από 19.990 δολάρια ή 17.600 ευρώ.
 

Toyota
test center