Το Lada Niva θα είναι το μόνο μοντέλο που θα προσφέρεται σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης.

Το πρωτότυπο Lada 4x4 Vision χαρακτηρίστηκε ως το επόμενο Niva και μας έδωσε μια πρώτη γεύση για τις προθέσεις των Ρώσων.

Lada τέλος από την Ευρώπη

17.569 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2019)

Η ρωσική εταιρεία αναγκάζεται να αποχωρήσει από τα εδάφη της Ευρώπης, λόγω των αυστηρότερων προτύπων για τις εκπομπές ρύπων, όμως αφήνει ένα μοντέλο της να… φυλάττει Θερμοπύλες. Δείτε ποιο είναι αυτό...

Οι πιο πρόσφατες νόρμες για τις εκπομπές ρύπων έχουν φέρει μεγάλη αναστάτωση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη σπεύδουν να καλύψουν την απόσταση που τις χωρίζει από τα όρια, ώστε να γλιτώσουν τα βαρύτατα πρόστιμα. Από την άλλη η Avtovaz, η «μαμά» εταιρεία της Lada, επιλέγει όπως όλα δείχνουν το δρόμο της οπισθοχώρησης από τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, αν και αφήνει ένα μοντέλο το οποίο θα εφοδιαστεί με τις απαραίτητες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες για να πιάσει τα όρια στους ρύπους.

Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Lada Niva, το επί σειρά ετών «10άρι» της μάρκας. Έτσι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στα τέλη του 2019 θα σταματήσει άμεσα η διάθεση των υπολοίπων μοντέλων της γκάμας, μεταξύ των οποίων τα Granta, Kalina, Vesta, Vesta Sport, Vesta Cross sedan, X-Ray Cross κ.α., στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ το σκληροτράχηλο Niva θα δεχθεί την απαραίτητη μηχανολογική και τεχνολογική φροντίδα από τα στελέχη της ρωσικής μάρκας για να επανέλθει δριμύτερο στις αγορές.
 

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως, η Lada προσανατολίζεται στο λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου οσονούπω, το οποίο θα ψωνίσει από τα ράφια της Renault δάπεδο, κινητήρες και τεχνολογίες, διατηρώντας όμως τα αισθητικά στοιχεία των Ρώσων με πιο μοντέρνες νότες. Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού η Lada παρουσίασε το πρωτότυπο 4x4 Vision, ένα φουτουριστικό concept που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το νέο Niva, το οποίο μας έδωσε μια καλή πρώτη γεύση από το τι θα δούμε στο μέλλον.

Κλείνοντας, σημειώνουμε πως, η Lada τρέχει αυτό το διάστημα στο site της (σ.σ. από τις 15 έως τις 29 Απριλίου) μια καμπάνια στην οποία ζητά τη βοήθεια του κοινού για τις ονομασίες των νέων μοντέλων της. Έτσι ο καθένας μπορεί να μπει στη ρωσική ιστοσελίδα και να κάνει τη δική του πρόταση. Τονίζουμε δε πως, η ονομασία Granta επιλέχθηκε με αυτόν τον τρόπο ανάμεσα από 60.000 προτάσεις.

ELASTIKA 2024
vw