Nέο παγκόσμιο ρεκόρ από το ελληνικό Evo στο Abu Dhabi!

15.817 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2019)

Το ελληνικό Evo της Extreme Tuners που ταξίδεψε στην πίστα του Abu Dhabi σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Δείτε το video από το νέο του αυτό κατόρθωμα!

Καμία αμφισβήτηση για το ποιο είναι το πιο γρήγορο Evo στον κόσμο δεν χωράει πλέον, αφού το Mitsubishi Lancer Evo IX του Σπύρου Πανόπουλου, ιδιοκτήτη του ελληνικού βελτιωτικού οίκου Extreme Tuners, μόλις έσπασε τα χρονόμετρα στην πίστα του Abu Dhabi σημειώνοντας χρόνο 7,708 δλ. και ταχύτητα εξόδου τα 252 χλμ./ώρα!

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο το ελληνικό Evo είχε καταφέρει να σταματήσει τα χρονόμετρα στα 7,745 δλ. με ταχύτητα εξόδου 297,52 χλμ./ώρα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τα Evo στα 0-400 μέτρα. Λίγο καιρό μετά ήρθε το Evo της English Racing, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Lucas English, να διεκδικήσει την παγκόσμια πρωτιά και, σύμφωνα με τους ανθρώπους της, το κατάφερε «γράφοντας» 7,72 δλ. στο 400άρι. Τότε είχαμε επικοινωνήσει με τον Σπύρο της Extreme Tuners, ο οποίος μας αποκάλυψε πως ζήτησε το αποδεικτικό χαρτί από την πίστα για το πέρασμά του αμερικάνικου Evo, αλλά οι άνθρωποι της English Racing απάντησαν πως το είχαν χάσει. Πιο πρόσφατα, είχε ακολουθήσει η προσπάθεια της εταιρείας Procco στο Orlando Speed World trackway με 7,742 δλ. (έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του 7,745 δλ.) με ταχύτητα εξόδου τα 292 χλμ./ώρα αλλά και αυτοί πλέον τώρα κοιτούν από πολύ μακριά το ελληνικό Evo της Εxtreme Tuners!

Ήδη νωρίτερα σήμερα, κατά το πρώτο πέρασμα του, το θηριώδες Evo με τον ακραία τροποποιημένο τετρακύλινδρο κινητήρα 4g63 χωρητικότητας 1.780 κ.εκ. που στροφάρει στις 13.500 σ.α.λ. (σ.σ. αυτό ήταν το setup τον περασμένο Νοέμβρη) ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 8,43 δλ. με ταχύτητα εξόδου 302 χλμ./ώρα αποδεικνύοντας πως έκανε απλά προθέρμανση...

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Extreme Tuners που κατάφεραν και έφεραν το ρεκόρ στα ελληνικά χέρια χωρίς ΚΑΜΙΑ πλέον αμφισβήτηση. 

Δείτε την προσπάθεια που του έδωσε το ρεκόρ παρακάτω:
 

NEO TRAFIC
moto