Η Ford ο μεγάλος χορηγός της TRIMORE-XTERRA Greece

1.740 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2019)

Η Ford Motor Ελλάς είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο μεγάλος χορηγός του XTERRA Greece Championship και της TRIMORE Multisports TOUR.

Παραμένοντας απόλυτα προσηλωμένη στη φιλοσοφία “Go Further”, η Ford Motor Ελλάς αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον μεγάλο και δυναμικό χορηγό της διοργάνωσης της TRIMORE-XTERRA Greece που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου, με επίκεντρο την περιοχή της Βουλιαγμένης.
 
Στo πλαίσιo της διαφορετικής όσο και απαιτητικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης, η Ford Motor Ελλάς θα προσφέρει την εμπειρία οδήγησης των κορυφαίας τεχνολογίας μοντέλων της, παρέχοντας στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και σε επιλεγμένους αθλητές της κατηγορίας Elite/PRO, όλα τα απαραίτητα τετράτροχα “εφόδια” τόσο για τις μετακινήσεις τους, όσο και για τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού τους, καθΆ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
 
Τι είναι το XTERRA Greece Off Road Triathlon Championship 
Το XTERRA Greece Off Road Triathlon Championship, το οποίο πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά στη χώρα μας, αλλά και για τέταρτη στην περιοχή της Βουλιαγμένης, είναι μέρος του European και World Tour της XTERRA Planet, που δίνει την ευκαιρία στους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας του Off Road Τριάθλου μεγάλης απόστασης, να διεκδικήσουν τα slot πρόκρισης για τον τελικό στο Maui της Χαβάης, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του προσεχούς Οκτωβρίου.
 
Πρακτικά, το Off Road Τρίαθλο - ή αλλιώς, το Cross Triathlon - είναι ένα ορεινό τρίαθλο, καθώς, πέραν της κολύμβησης με την οποία δίνεται η εκκίνηση, στη συνέχεια η ποδηλασία και το τρέξιμο πραγματοποιούνται στο βουνό. Πρόκειται, επομένως, για μία ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει τέλεια τρεις διαφορετικές “εκτός δρόμου” αθλητικές δραστηριότητες.
 
Οι συμμετέχοντες αθλητές, έχοντας ως επίκεντρο τη “ζώνη αλλαγής”, μέσω της οποίας ουσιαστικά μεταφέρονται από το ένα σπορ στο άλλο χωρίς η χρονομέτρηση να σταματά, ολοκληρώνουν την κολύμβηση και εν συνεχεία μεταβαίνουν με τα πόδια στο προκαθορισμένο σημείο. Ακολούθως, με ποδήλατο βουνού (mountain bike), θα διασχίζουν χωμάτινα μονοπάτια του ορεινού όγκου του Νότιου Υμηττού, ακριβώς πάνω από την περιοχή της Βουλιαγμένης. Στο τελευταίο και εξίσου απαιτητικό σκέλος του Cross Triathlon, οι τριαθλητές αφήνουν το ποδήλατο στη “ζώνη αλλαγής” προκειμένου να τρέξουν στην επίσης ορεινή διαδρομή, ώστε να ολοκληρώσουν τερματίζοντας την “τριπλή δοκιμασία” πίσω στην παραλία της Βουλιαγμένης.
   
Όλοι οι αθλητές του Off Road Τριάθλου καλούνται, επομένως, να συνδυάσουν αλλά και να “ισορροπήσουν” τις ικανότητές τους στην κολύμβηση τόσο με την επιδεξιότητα και την ταχύτητα στην ποδηλασία στο βουνό, όσο και με την αντοχή και τη δύναμη στο τρέξιμο σε ανάβαση και κατάβαση – τόσο σε ορεινό όγκο όσο και μέσα την πόλη!
 
Οι αποστάσεις και οι κατηγορίες του XTERRA Greece Off Road Triathlon Championship που έχουν οριστεί βάσει κανονισμών, είναι δύο:
  • Full Distance: 1,5 km Κολύμπι - 30 km Ορεινή Ποδηλασία - 10 km Τρέξιμο στο Βουνό
  • Sprint Distance: 0,75 km Κολύμπι - 15 km Ορεινή Ποδηλασία - 5 km Τρέξιμο στο Βουνό
Η φετινή διοργάνωση 
Πάνω από 170 ξένοι αθλητές, μεταξύ των οποίων και 38 της κατηγορίας Elite/PRO (πρόκειται για τους εν ενεργεία παγκόσμιους πρωταθλητές και τους επίδοξους διεκδικητές του τίτλου), έχουν ήδη δεσμευτεί να δώσουν το “παρών” στην εκκίνηση του αγώνα την προσεχή Κυριακή 21 Απριλίου, ενώ πλήθος Ελλήνων αναμένεται να τους πλαισιώσουν δίνοντας στην όλη διοργάνωση ένα ξεχωριστό χρώμα και δυναμισμό.
 
Εξάλλου, την προηγούμενη ημέρα του αγώνα (Σάββατο 20 Απριλίου), πλήθος αγωνισμάτων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πλαζ Βουλιαγμένης, πρόκειται να ψυχαγωγήσουν το κοινό μυώντας παράλληλα μικρούς και μεγάλους στα μυστικά του XTERRA Greece Off Road Triathlon Championship.
 
Ενθαρρύνοντας άτομα όλων των ηλικιών και φύλων να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να προσπαθήσουν, να γευτούν τη χαρά της συμμετοχής, να εξερευνήσουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και - εν τέλει - να διασκεδάσουν, το κεντρικό σύνθημα της XTERRA είναι ένα: Live More.
 
Κάτι που συμβαδίζει απόλυτα με την πρωτοποριακή φιλοσοφία “Go Further” της Ford!
 

Hyundai
vw