Διαφορετική σχεδίαση στο μπροστινό μέρος και φυσικά τρίτος πίσω όγκος χαρακτηρίζουν τη νέα Toyota Corolla Sedan.

Δοκιμή: Toyota Corolla 1,8 Hybrid Sedan

49.159 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2019)

Ακρως οικογενειακή και οικονομική: Η νέα Corolla στην… παραδοσιακά οικογενειακή για την Ελλάδα έκδοση sedan με υβριδική κατανάλωση, κορυφαία άνεση και ευχάριστο οδηγικό προφίλ. Και όχι δεν είναι Πρωταπριλιά.


What is new
- Η sedan Corolla
- Mε διαφορετική σχεδίαση από την 5θυρη
- Υβριδική με 122 ίππους
- «Καίει» 5,0 λτ./100 χλμ 
- Στην πόλη ακόμη λιγότερο
- Από 21.340 ευρώ

Το όνομα Corolla επέστρεψε για όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του ιαπωνικού μικρομεσαίου (στις δύο γενιές Auris που προηγήθηκαν το θρυλικό όνομα Corolla αφορούσε μόνο τις σεντάν εκδόσεις). Είναι όμως η νέα υβριδική Corolla Sedan των 122 ίππων απλά μια «πράσινη» Corolla με τρίτο πίσω όγκο; Η απάντηση είναι όχι και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά. Οι σχεδιαστές έδωσαν στην τετράθυρη έκδοση διαφορετική ταυτότητα ξεκινώντας από την σχεδίαση, που ακολουθεί φυσικά τη λογική της νέας γενιάς με ισορροπημένο συνδυασμό ακμών και καμπύλων, αλλά έχει διαφορετικές λεπτομέρειες στο μπροστινό μέρος (φώτα, προφυλακτήρας κτλ.) και φυσικά νέα λογική από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Το ευχάριστο είναι πως το τελικό αποτέλεσμα παρά την αύξηση του μήκους κατά 60 χλστ. (4.630 χλστ. στη sedan) κάθε άλλο παρά «παπουδίστικη» και συντηρητική δείχνει η νέα 4θυρη έκδοση της Corolla, με τα σχετικά λογότυπα και το μπλε φόντο στα σήματα Toyota να δίνουν φυσικά το υβριδικό στίγμα.

Από 21.340 ευρώ
Η «βασική» υβριδική έκδοση της Corolla Sean είναι διαθέσιμη από το πακέτο Live και 21.340 ευρώ, ήτοι μόνο 370 ευρώ περισσότερα από την αντίστοιχη υβριδική 5θυρη έκδοση. Από τον εξοπλισμό λείπουν μόνο οι ζάντες αλουμινίου (721 ευρώ) και η οθόνη αφής των 8 ιντσών (η τελευταία προσφέρεται στάνταρ στην αντίστοιχη 5θυρη έκδοση), υπάρχουν όμως στάνταρ στοιχεία όπως ο διζωνικός κλιματισμός, οι ηλεκτρικές ευκολίες, αλλά κυρίως το αναβαθμισμένο πακέτο ασφάλειας Safety Sense της Toyota με νέο σύστημα αυτόνομης πέδησης, προσαρμοζόμενο Cruise Control, σύστημα αποφυγής εκούσιας εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αυτόματους προβολείς, ενημέρωση για τις τυφλές γωνίες του αμαξώματος, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κ.α…
 

Ανάλογα με την έκδοση προσφέρεται ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών σε ρόλο πίνακα οργάνων, Head Up Display, σύστημα ειδοποίησης βοήθειας σε περίπτωση κινδύνου, ηχοσύστημα JBL υψηλής πιστότητας, ασύρματη φόρτιση κινητού, πανοραμική οροφή και έξυπνο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center