Το CUPRA Leon στο Ring.

To νέο CUPRA Leon στο Ring

4.140 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2019)

Με plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο θα λανσαριστεί το επόμενο CUPRA Leon την επόμενη χρονιά.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες του νέας γενιάς CUPRA Leon. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του όμως, που απαιτούσε συχνές επισκέψεις στα πρατήρια βενζίνης, λόγω της υψηλής ιπποδύναμης του 2λιτρου TSI, η νέα γενιά του hot-hatch θα είναι πολύ πιο οικονομική σε κατανάλωση αφού θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υβριδική ή plug-in.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της SEAT, κ. Luca de Meo δήλωσε σχετικά: «To 2020, η νέα γενιά του Leon θα έρθει στις αγορές σε 5θυρη και ST wagon έκδοση. Θα έχει plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο που θα αποδίδει 245 άλογα και 50 γραμ.CO2/χλμ.». Κάτω από το καπό θα βρίσκεται πιθανότατα ένας 1.500άρης ΤSI με 150 ίππους ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης από 100 έως 136 ίππων και μαζί, θα έχουν σκοπό να κάνουν το hot-hatch ικανό να κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε περίπου 7 δευτερόλεπτα.
 
Η απόφαση της SEAT να ηλεκτρίσει το Leon CUPRA είναι αποτέλεσμα των νέων ορίων που τίθενται από την Ε.Ε στις εκπομπές ρύπων. Το ίδιο υβριδικό κινητήριο σύνολο λέγεται επίσης πως θα δοθεί τόσο στο επόμενο CUPRA SUV, στο νέας γενιάς Golf GTE και σε ένα Skoda RS.

Από τις παραπάνω φωτογραφίες, είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως η εμφάνιση του νέου CUPRA Leon θα διαφοροποιηθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του. Πάντως, πηγές κάνουν λόγο πως το νέο μοντέλο θα λάβει νέας σχεδίασης προφυλακτήρες, Brembo φρένα και 19άρες ζάντες αλουμινίου.
 

Mercedes
test center