To B-Nano.

Νέο Bolt B-Nano

2.264 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2019)

Ένα λιλιπούτειο όχημα που θα μπορεί να καλύψει μικρές αποστάσεις και να επαναφορτιστεί εύκολα και γρήγορα αποκάλυψε η εταιρεία Βοlt.

Στην επίσημη αποκάλυψε ενός διθέσιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την ονομασία B-Nano προχώρησε η εταιρεία Bolt, που στηρίζεται οικονομικά από τον παγκοσμίου φήμης σπρίντερ Usain Bolt.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αυτοκίνητο παρόμοιο με το Renault Twizy, σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι το ίδιο ευέλικτο στην πόλη όσο είναι και μια μεγάλη μοτοσυκλέτα. Η φίρμα υποστηρίζει πως το B-Nano είναι το μόνο αυτοκίνητο της κατηγορίας του στον κόσμο που στο οποίο η μπαταρία μπορεί να αλλάζει εύκολα και γρήγορα, αφού το SEAT Minimo που έχει το ίδιο χαρακτηριστικό δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2021.
 
Στόχος της εταιρείας είναι το B-Nano να χρησιμοποιείται σαν μέσο μεταφοράς από πολλούς χρήστες με την μέθοδο του «car sharing» για αποστάσεις έως και 24 χιλιομέτρων. Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά scooter που πρέπει να μαζευτούν από τους εργαζόμενους για να επαναφορτιστούν, το B-Nano μπορεί να επαναφορτιστεί είτε σε σημεία φόρτισης ή επί τόπου στο σημείο όπου βρίσκονται μέσω της αλλαγής μπαταρίας που προαναφέραμε.

Η Bolt ιδρύθηκε το 2018 και έχει την έδρα της στην Florida των ΗΠΑ. Η ίδια αναφέρει: « H φίρμα μας έχει κάνει μεγάλη έρευνα για την κυκλοφορία μέσα στις πόλεις και είναι έτοιμη να επαναπροσδιορίσει τα μέσα μεταφοράς.»
 

peugeot
NISSAN