Το ηλεκτρικό crossover της Ford θα είναι εμπνευσμένο από τη Mustang.

Κοντεύει το ηλεκτρικό Ford Mach-E

1.790 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2019)

Η Ford είναι πολύ κοντά στο να αποκαλύψει το πρώτο της ηλεκτρικό crossover, το οποίο μάλιστα θα είναι εμπνευσμένο από τη Mustang.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2018 η Ford είχε ανακοινώσει πως ένα νέο crossover επιδόσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα ονομάζεται Mach 1.
 
Όπως φαίνεται περίπου 1,5 χρόνο μετά, το ηλεκτρικό Ford συνεχίζει την εξέλιξή του και μάλιστα βρίσκεται κοντά στο να παρουσιαστεί επισήμως. Όντας προγραμματισμένο να δούμε το μοντέλο παραγωγής μέσα στο 2020, όπου και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του, δεν αποκλείεται αργότερα φέτος η μάρκα να παρουσιάσει το πρωτότυπο του μοντέλου που όταν θα μπει στη γραμμή παραγωγής θα είναι ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Tesla Model Y.
 
Αν και η μάρκα αρχικά έκανε λόγο για την ονομασία «Mach 1», με την οποία στη δεκαετία του 1970 είχε κυκλοφορήσει μια έκδοση της Mustang και στη συνέχεια μία δεύτερη μετά την αλλαγή της χιλιετίας. Σύμφωνα με νέα στοιχεία είναι πολύ πιθανό το ηλεκτρικό crossover να ονομάζεται τελικά «Mach-E».
 
Όπως και να «βαφτιστεί» το νέο μηδενικών ρύπων αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο Ford που σχεδιάστηκε από την αρχή ως αμιγώς ηλεκτρικό και αναμένεται να βασιστεί σε μία νέα πλατφόρμα που θα επιτρέπει στην κίνηση να κατευθύνεται τόσο στους πίσω, όσο και στους τέσσερις τροχούς.
 
Η αλήθεια είναι πως η Ford είναι ιδιαίτερα φειδωλή στην παροχή πληροφοριών, όμως γνωρίζουμε πως η αυτονομία κίνησης του ηλεκτρικού crossover θα ανέρχεται στα 595 χιλιόμετρα (WLTP), αριθμός μεγαλύτερος από τις αυτονομίες των Tesla Model X (564 χλμ.) και Jaguar I-Pace (470 χλμ.).

Τέλος να σημειωθεί πως μία φθηνότερη έκδοση με μικρότερη αυτονομία θα είναι μέρος της γκάμας.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw