Στην Ιαπωνία η μάρκα πουλά το σεντάν Mirai, το οποίο κοστίζει 7,2 εκατομμύρια γιεν περίπου 58.900 ευρώ.

Πιστεύει στα οχήματα κυψέλων η Toyota

1.623 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2019)

Τα οχήματα κυψέλων καυσίμου μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα αυτή τη στιγμή, ωστόσο στην Toyota υπάρχει έντονη πίστη στις δυνατότητες τους και σύμφωνα με τον επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ τα επόμενα χρόνια το κόστος απόκτησης θα είναι ίσο με ένα υβριδικό αυτοκίνητο.

Δηλώσεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης παραχώρησε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota, Matt Harrison, ο οποίος μεταξύ άλλων έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στα αυτοκίνητα με σύστημα κυψέλων καυσίμου. «Από την τρίτη γενιά, αναμένουμε ότι τα έξοδα των κυψελών καυσίμου θα είναι συγκρίσιμα με τα υβριδικά» δήλωσε αρχικά και συνέχισε «Πιστεύουμε ότι τα οχήματα κυψελών καυσίμου έχουν τεράστιες δυνατότητες».
 
Επί του παρόντος στην Ιαπωνία -στη συγκεκριμένη κατηγορία- η μάρκα πουλά το σεντάν Mirai, το οποίο κοστίζει 7,2 εκατομμύρια γιεν περίπου 58.900 ευρώ, όμως ο Harrison είπε πως η Toyota δεν είναι μακριά από τη στιγμή που θα εισάγει τη δεύτερη γενιά του μοντέλου, ενώ μέσα σε μια δεκαετία θα φτάσει και η τρίτη γενιά.
 
Από κει και πέρα, όπως συμβαίνει με όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν οχήματα στην Ευρώπη, η Toyota πρέπει να μειώσει προοδευτικά τις εκπομπές CO2 από τα νέα της μοντέλα, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους ολοένα και αυστηρότερους στόχους που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
 
Μιλώντας για αυτό ο Harrison είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η μία συγκεκριμένη τεχνολογία για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο συμπλήρωσε πως από την πλευρά της η Toyota σκοπεύει να προσφέρει διάφορες εναλλακτικές λύσεις και θα αφήσει τους πελάτες της να επιλέξουν ποια μορφή ηλεκτροκίνησης τους ταιριάζει.
 

Τέλος ο Harrison δήλωσε ότι τα υβριδικά μοντέλα της Toyota θα βοηθήσουν τη μάρκα να επιτύχει τον στόχο της ΕΕ για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για το 2020.

Toyota
test center