Η πρώτη εικόνα του αμιγώς ηλεκτρικού SEAT Mii.

Πρώτο teaser για το SEAT Mii Electric

1.916 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2019)

Mετά τα e-Up! και Citigo-e iV, είναι ώρα για το ισπανικό «αδελφάκι» των δύο μοντέλων να λάβει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, γεγονός που θα το κάνει το πρώτο ηλεκτρικό παραγωγής στην ιστορία της SEAT.

Με το VW e-Up! να βρίσκεται στις αγορές εδώ και λίγα χρόνια και το Skoda Citigo-e iV να έχει μόλις παρουσιαστεί, είναι λογικό να ακολουθήσει η αποκάλυψη της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του SEAT Mii.

Η ονομασία του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της εταιρείας θα είναι Μii Electric και, σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα ντεμπουτάρει στο Όσλο της Νορβηγίας, μια πόλη που θεωρείται ως η «ηλεκτρική» πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το εμπορικό του λανσάρισμα θα γίνει μέσα στο 2019 και οι παραγγελίες λέγεται πως θα ξεκινήσουν αυτόν τον Σεπτέμβριο.
 
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν αποκαλυφθεί αλλά πιθανότατα θα λάβει δάνειο το ίδιο κινητήριο σύνολο που δίνει ισχύ και στο Skoda Citigo-e iV. Aυτό σημαίνει πως ένας ηλεκτρικός κινητήρας 83 ίππων και 210 Νm ροπής θα συνεργάζεται με μια μπαταρία 36,8 kWh, πετυχαίνοντας ηλεκτρική αυτονομία 268 χλμ., σύμφωνα με τα νέα τεστ WLTP, και δίνοντας την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κάνει το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 12,5 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 130 χλμ./ώρα.

Μετά το ντεμπούτο του στο Όσλο, μαζί με τα el-Born και CUPRA Formentor, η SEAT θα παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα στο Λίβερπουλ, πριν τα φέρει στην Φρανκφούρτη στον Σεπτέμβριο.
 

Toyota
moto