Τo Skoda Mountiaq παρουσιάστηκε επίσημα από τη φίρμα και πρόκειται για ένα μοναδικό pick-up.

Με διαστάσεις 4.999 χιλιοστά μήκος, πλάτος 2.005 χιλιοστά, ύψος 1.710 χιλιοστά το Mountiaq είναι ουσιαστικά μεγαλύτερο, ευρύτερο και ψηλότερο από το κανονικό Kodiaq.

Οι μαθητευόμενοι έβαλαν τη δική τους «πινελιά» και στην καμπίνα.

Τo Skoda Mountiaq είναι ένα Kodiaq pick-up

4.441 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2019)

Τo Skoda Mountiaq παρουσιάστηκε επίσημα από τη φίρμα και πρόκειται για ένα μοναδικό pick-up, το οποίο οφείλει την ύπαρξή του στους σπουδαστές της επαγγελματική σχολή της τσεχικής μάρκας.

Το εν λόγω μοντέλο μπορεί να χαρακτηριστεί και επί της ουσίας είναι το Kodiaq σε pick-up έκδοση, αντιπροσωπεύοντας το έκτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκευάστηκε από μαθητευόμενους, οι οποίοι χρειάστηκαν οκτώ μήνες και 2.000 ώρες για να ολοκληρώσουν το έργο τους.
 
Οι δημιουργοί πήραν το μεγάλο SUV και προκειμένου να κάνουν χώρο για την ύπαρξη της καρότσας αφαίρεσαν τις πίσω πόρτες. Παράλληλα διαφοροποιήσεις υπήρξαν και στην οροφή, το μήκος της οποίας μειώθηκε, ενώ αποτέλεσε και το «σπίτι» μιας LED φωτιζόμενης ράβδου.
 
Οι πόρτες είναι μικρότερες σε σύγκριση με αυτές του κανονικού Kodiaq, αλλά και πιο «νταβραντισμένες» για να ταιριάζουν με τον «ματσό» χαρακτήρα του μοντέλου. Για να γίνει ακόμα πιο έντονη η παρουσία του Skoda Mountiaq, έλαβε πορτοκαλί χρώμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πατά σε ζάντες 17 ιντσών που συνδυάζονται με ελαστικά εκτός δρόμου. Μέρος του εξοπλισμού αποτελεί επίσης και το snorkel στο δεξί μέρος, όπως ένας εργάτης και μία προστατευτική μπάρα στον πρόβολο.
 
Οι μαθητευόμενοι έβαλαν τη δική τους «πινελιά» και στην καμπίνα. Εκεί εδρεύουν σπορ δερμάτινα καθίσματα που καλύπτονται από μαύρο δέρμα και διακοσμούνται με πορτοκαλί ραφές. ¶λλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο ψυγείο, subwoofer 2.000 watt και δύο walkie-talkie.
 
Με διαστάσεις 4.999 χιλιοστά μήκος, πλάτος 2.005 χιλιοστά, ύψος 1.710 χιλιοστά το Mountiaq είναι ουσιαστικά μεγαλύτερο, ευρύτερο και ψηλότερο από το κανονικό Kodiaq. Ζυγίζει 2.450 κιλά, ενώ απέχει από το έδαφος για 29 ολόκληρο εκατοστά, αριθμός κατά 10 εκατοστά μεγαλύτερος από το Kodiaq Scout. Τέλος η ισχύς προέρχεται από το γνωστό κινητήρα TSI 2,0 λίτρων με 190 ίππους.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda