Σχέδιο της πατέντας.

H πατέντα της Chevrolet για την C8 Corvette

2.844 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2019)

Δείτε τι νέο θέλει να φέρει στην νέα Corvette C8 η Chevrolet. To σύστημα είναι τόσο προχωρημένο που πολλοί αμφιβάλλουν αν θα μπορεί να εφαρμοστεί...

Eνδιαφέρον προκαλούν οι νέες πατέντες που κατοχύρωσε η General Motors, πιθανώς για την επερχόμενη Corvette C8, αν και λόγω της πολυπλοκότητας τους δεν είναι πολύ πιθανόν να τις δούμε να εφαρμόζονται όλες πάνω στο μοντέλο.
 
Αρχικά, στις πατέντες αυτές γίνεται λόγος πως έχει αναπτυχθεί ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα με σένσορες που ελέγχει την θέση των αεροδυναμικών μερών του αυτοκινήτου τόσο στο μπροστινό μέρος όσο και στο πίσω. Οι σένσορες αυτοί ωστόσο δεν ελέγχουν μόνο τα μέρη αυτά αλλά και την θέση του αμαξώματος σε σχέση με το έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα δεν θα προσαρμόζει μόνο τα αεροδυναμικά μέρη για να γίνονται πιο αποδοτικά αλλά θα μπορεί να μειώνει ή να αυξάνει την απόσταση που έχει το αυτοκίνητο από το έδαφος –είτε στον εμπρός είτε στον πίσω άξονα- με σκοπό να μειώνονται οι αεροδυναμικές αντιστάσεις του αυτοκινήτου ή, σε άλλη περίπτωση, να προστατεύονται τα «κινούμενα» μέρη που βρίσκονται στο πάτωμα του οχήματος.

Όπως είπαμε στην αρχή, δεν έχει γίνει γνωστό αν η επόμενη C8 θα υιοθετήσει την τεχνολογία αυτή στο σύνολό της αλλά φαίνεται πως το μοντέλο θα έχει σίγουρα μεγάλο τεχνολογικό εξοπλισμό τέτοιου είδους.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά στις 18 Ιουλίου όταν και θα ντεμπουτάρει η νέα Corvette C8.
 

ELASTIKA 2024
moto