Το πρώτο 100% δικό της αυτοκίνητο στα 38 χρόνια της ιστορίας της αναμένεται να κατασκευάσει η Gemballa.

Πρώτο supercar της Gemballa με 800+ PS

1.749 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2019)

Το πρώτο 100% δικό της αυτοκίνητο στα 38 χρόνια της ιστορίας της αναμένεται να κατασκευάσει και να παρουσιάσει η Gemballa και όπως οι περισσότεροι θα έχετε ήδη καταλάβει δεν πρόκειται για ένα συμβατικό Ι.Χ, αλλά για ένα supercar.

Από το 1981 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα η Gemballa ειδικεύτηκε στη βελτιώση οχημάτων που κατασκευάστηκαν από άλλες εταιρείες, κυρίως από την Porsche, φτιάχνοντας έτσι ένα πολύ καλό όνομα στο χώρο των tuners. Ωστόσο ήρθε η ώρα που αυτό θα αλλάξει καθώς η εταιρεία γνωστοποίησε πως έπειτα από 38 χρόνια ήρθε η στιγμή να φέρει στη «ζωή» το πρώτο αποκλειστικά δικό της αυτοκίνητο.
 
Μετά το θάνατο του ιδρυτή της Uwe Gemballa, η εταιρεία αποκτήθηκε (2010) από τον  σημερινό ιδιοκτήτη, Steffen Korbach και κάποιους άλλους επενδυτές, οι οποίοι επενδύοντας όλα αυτά τα χρόνια περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ, πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν το δικό τους supercar το οποίο δεν θα βασίζεται σε κανένα άλλο.
 
Πολλές πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές για το μοντέλο, όμως το πρώτο πράγματα που γνωρίζουμε είναι πως η ισχύς του θα είναι άνω των 800 ίππων. Παράλληλα με την ανακοίνωση της κατασκευής του αυτοκινήτου η φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα και την πρώτη teaser εικόνα. Αυτή παρουσιάζει το με τη μορφή σχεδίου το προφίλ ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά ενός supercar (μικρή απόσταση από το έδαφος, αεροτομή, πλαϊνές εισόδους αέρα, μεγάλους τροχούς κ.α).
 
Η Gemballa αναφέρει ότι τα πρώτα σχέδια θα παρουσιαστούν σύντομα σε επιλεγμένους πελάτες, ενώ το πρώτο πρωτότυπο θα κατασκευαστεί από το 2020. Εάν όλα πάνε καλά, η παραγωγή του supercar θα ξεκινήσει το 2022.

FORD E-TRANSIT
OPEL