Αυτόματο SOS από τα Ηyundai σε τρακάρισμα

3.045 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2019)

Η Ηyundai θέλει να τοποθετήσει ένα σύστημα που θα μπορεί να προβλέπει τι τραυματισμούς θα μπορούσαν να έχουν υποστεί οι επιβάτες μετά από ένα ατύχημα και έπειτα να ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης προσφέροντας όλες τις πληροφορίες που αυτές χρειάζονται.

Nα εργάζεται σε συνεργασία με την start-up εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ΜDGo ξεκίνησε η Hyundai πάνω στην ανάπτυξη νέων, τελευταίας τεχνολογίας συστημάτων. Στόχος της Hyundai είναι τα αυτόνομα μοντέλα που θα κατασκευάσει στο μέλλον να μπορούν να προβλέπουν τι είδους τραυματισμούς μπορεί να έχουν οι επιβάτες τους, ανάλογα το ατύχημα, ώστε να καλούν τις υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης μέσα στα πρώτα 7 δευτερόλεπτα.
 
Η Hyundai μαζί με το σύστημα αυτό θέλει να εγκαταστήσει στα μελλοντικά της αυτοκίνητα και αρκετούς σένσορες που θα μπορούν να δίνουν άμεσα στις υπηρεσίες αυτές σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση των επιβατών, όπως πόσο άσχημα έχουν τραυματιστεί και τι είδους συστήματα ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν. Αυτό λέγεται πως θα επιτρέψει στα σωστικά συνεργεία να ξέρουν πόσο γρήγορα πρέπει να κινηθούν και τι πόρους πρέπει να διαθέσουν.

Την ίδια στιγμή, η Hyundai θα χρησιμοποιεί όλα τα δεδομένα του συστήματος αυτού για να βελτιώσει την ενεργή και παθητική ασφάλεια των μοντέλων της προσθέτοντας συστήματα νέας τεχνολογίας. Ο Youngcho Chi, πρόεδρος και επικεφαλής Καινοτομιών της Hyundai δήλωσε: «H MDGo κατέχει εξαιρετική γνώση της τεχνητής νοημοσύνης ειδικά για την ασφάλεια του οδηγού. Μέσω αυτού του συστήματος έχουμε σκοπό να προσφέρουμε καινοτομίες στην τομέα της ασφάλειας χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που ελέγχουν την κατάσταση των επιβατών σε πραγματικό χρόνο».
 

Mercedes
moto