Τι έχει το Ceed που δεν έχουν οι άλλοι;

8.841 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2019)

Τι έχει το Kia Ceed που δεν έχουν τα υπόλοιπα μικρομεσαία; Και είναι άραγε αυτό αρκετό για να το φέρει στο επίκεντρο της κατηγορίας;

Το Kia Ceed είναι ένα κλασικό μικρομεσαίο μοντέλο. Το μήκος του είναι στα 4,3 μέτρα, δηλαδή στο μέσο όρο της κατηγορίας, ενώ στα ίδια κυμαίνονται και οι υπόλοιπες διαστάσεις του. Στους εσωτερικούς χώρους δεν ξεχωρίζει σε κάτι, αν και είναι πάνω από το μέσο όρο σε πορτ-μπαγκάζ και χώρο για επιβάτες.
 

Η γκάμα των κινητήρων του ξεκινάει από τα 1.000 κυβικά και φτάνει μέχρι τα 204 άλογα. ¶λλα μικρομεσαία έχουν περισσότερες επιλογές στα πολλά άλογα, ωστόσο στις mainstream αγοραστικές ιπποδυνάμεις είναι πλήρες. Τέλος, από πλευράς ποιότητας είναι ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις οδικές του ικανότητες.

Τι έχει λοιπόν το Kia Ceed που δεν έχουν τα άλλα μικρομεσαία;

Όχι, η απάντηση δεν είναι η ανάρτηση των πολλαπλών συνδέσμων όπως την προβάλλουν αρκετοί ως USP του, αλλά τα αμαξώματά του.

Τα αμαξώματα του Kia Ceed είναι αυτά που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μικρομεσαία και το όπλο του να κερδίσει τους πελάτες που «αποδρούν» για τα B και C-SUV. Γιατί κακά τα ψέματα τα SUVοειδή κλέβουν πελάτες από τα παραδοσιακά οικογενειακά, τα μικρομεσαία…

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στο hatchback και το station που είναι τα παραδοσιακά αμαξώματα της κατηγορίας, το Kia Ceed διαθέτει αμάξωμα Shooting Brake (Proceed), ενώ σύντομα θα προστεθεί και η υπερυψωμένη «Χ» εκδοχή του (ΧCeed). Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που συμβαίνει με το Focus Active.

Σε όλες αυτές τις εκδόσεις μάλιστα, η σχεδίαση δεν είναι καρμπόν, αλλά αμάξωμα με αμάξωμα έχει διαφορές και τις κατάλληλες σχεδιαστικές πινελιές. Όχι τόσες όσες η Corolla hatchback με την Corolla Sedan (σ.σ. η δεύτερη έχει άλλη μούρη ώστε να δείχνει πιο εκλεπτυσμένη), αλλά πολλές.

Το μόνο που λείπει από τη γκάμα των αμαξωμάτων του Ceed είναι ένα 3θυρο αμάξωμα (σ.σ. αυτά έχουν «πεθάνει» και ελάχιστες μάρκες τα συνεχίζουν γιατί έχουν παραμείνει από το παρελθόν), και το sedan. Τέτοιο αμάξωμα έχει η Corolla, το Α3 και η A-Class.

Εσείς όμως τι λέτε; Κάνει καλά η Kia που προσφέρει πολλά διαφορετικά αμαξώματα στο μικρομεσαίο της Ceed; Είστε έτοιμοι για νέα αμαξώματα ή προτιμάτε τα παραδοσιακά hatchback;

Hyundai
4green