Ράλι Σαρδηνίας: Το «γύρισε» ο Τάνακ

2.102 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2019)

Ο Οττ Τάνακ έχει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή στο Ράλι Σαρδηνίας, έχοντας πίσω του σε απόσταση αναπνοής τον Ντάνι Σόρντο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Τέεμου Σούνινεν.

Γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις το φετινό Ράλι Σαρδηνίας, εκεί που μέχρι αυτή τη στιγμή -μετά από 12 ε.δ.- πρωτοπόρος είναι ο Οττ Τάνακ με το Toyota Yaris WRC. Μέχρι πρότινος, τα ηνία του αγώνα κρατούσε ο τώρα δεύτερος στη γενική κατάταξη, Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 Coupe WRC), όμως ο Εσθονός έκανε καταπληκτικά περάσματα στις τρεις πρώτες ειδικές του σημερινού σκέλους, τις οποίες και κέρδισε, υπερκαλύπτοντας τη διαφορά των 11,2 δλ. που τον χώριζε από τον Ισπανό, και πλέον τους χωρίζουν 6,4 δλ. μετά την εναλλαγή θέσεων.

Σημειώνουμε πως, σήμερα, το αγωνιστικό μενού περιλαμβάνει συνολικά 6 ε.δ. και τα πληρώματα έχουν ολοκληρώσει την προσπάθειά τους στο κανονικό μέρος, ενώ τώρα μένει το loop που ξεκινάει στις 17:08 ώρα Ελλάδος, οπότε έπεται και συνέχεια για το χωμάτινο Ράλι, που αποτελεί και τον 8ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
 

Στα υπόλοιπα του αγώνα, τρίτος στη γενική βρίσκεται ο Τέεμου Σούνινεν (Ford Fiesta WRC), ο οποίος χθες ολοκλήρωσε το 1ο σκέλος στη δεύτερη θέση, ενώ μεγάλη μάχη δίνεται για την τέταρτη θέση ανάμεσα στον ομόσταβλο του Σούνινεν, Έλφιν Έβανς, και τον Αντρέας Μίκελσεν (Hyundai i20 Coupe) που, σήμερα, σε κάθε ε.δ. "τράμπαραν" θέσεις στη γενική κατάταξη.

Δείτε την προσωρινή κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το πέρας των 12 από τις 19 συνολικά ειδικές διαδρομές:

PEIRAIOS LEASING
NISSAN