Συγγνώμη του Toyoda στον Τάνακ

3.425 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2019)

Η εικόνα των Tanak και Jarveoja μετά την μεγάλη ατυχία που τους στοίχισε τη νίκη στο Ράλι Σαρδηνίας συγκίνησαν τον Πρόεδρο της Toyota, Akyo Toyoda, σε σημείο που ζήτησε συγγνώμη από το πλήρωμα και υποσχέθηκε να κάνει το Yaris το καλύτερο και πιο αξιόπιστο αγωνιστικό.

Για να βάλουμε στο πνεύμα όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία: ο Ott Tanak είχε τη νίκη στο τσεπάκι στο Ράλι Σαρδηνίας νικώντας όλες τις 6 συνολικά ειδικές διαδρομές του Σαββατιάτικου σκέλους, αφού οδηγούσε ουσιαστικά σε καταιγιστικούς ρυθμούς. Όμως, ένα τεχνικό πρόβλημα στο τιμόνι του Yaris WRC στην τελευταία ειδική διαδρομή του στοίχισε πολύτιμο χρόνο και τον έριξε από την 1η στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.
 

Ο Εσθονός γύρισε καταρακωμένος στο service park και αφού βγήκε από το αυτοκίνητο αγκάλιασε έναν-έναν τους μηχανικούς. Λίγο πιο πέρα βρισκόταν και ο Πρόεδρος της Toyota, Akyo Toyda, ο οποίος παρακολούθησε όλη αυτή τη σκηνή και αργότερα προέβη σε δηλώσεις. «Η κατάληξη του Ράλι Σαρδηνίας ήταν θλιβερή. Λυπάμαι πολύ που δε δώσαμε τη δυνατότητα στο πλήρωμα να οδηγήσει μέχρι το τέλος. Λυπάμαι πολύ για όλους τους θαυμαστές που παρακολούθησαν τον αγώνα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση στο πρόσωπο του Tanak όταν βγήκε από το αυτοκίνητο», ενώ συνέχισε λέγοντας «Συγκινήθηκα πολύ από αυτή τη στιγμή. Πιστεύω πως ο Οττ και όλη η ομάδα του Yaris Νο.8 πρέπει να είναι οι πρωταθλητές. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι το Yaris να γίνει ακόμα καλύτερο και πολύ πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο. Θα συνεχίσω προς αυτή την κατεύθυνση με τον Τόμμι Μάκινεν με κάθε μέσο

Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως αναμένεται να ξεκινήσει νέος γύρος εξέλιξης του ιαπωνικού αγωνιστικού, προκειμένου να γίνει «αλεξίσφαιρο» από πάσης φύσεως μηχανικά-μηχανολογικά προβλήματα.

Τέλος, να πούμε πως, αν τα πράγματα δεν είχαν πάει άσχημα για τον Εσθονό θα έμπαινε στα «αποδυτήρια» για το καλοκαιρινό διάλειμμα του WRC με 19 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Σεμπαστιάν Οζιέ, ενώ τώρα η ψαλίδα είναι στους 4 βαθμούς από τον Γάλλο και στους 7 από τον τρίτο Τιερί Νεβίλ. Κλείνοντας να σημειώσουμε πως το ραντεβού μας με το Παγκόσμιο Ράλλυ 2019 ανανεώνεται για τις 1-4 Αυγούστου στο Ράλλυ Φινλανδίας.

PEIRAIOS LEASING
test center