Το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Το 0-400 μέτρα θα γίνεται σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα.

Στο μηχανοστάσιο βρίσκεται λοιπόν ένας υπερτροφοδοτούμενος με κομπρέσορα 5,2 λίτρων V8 κινητήρας.

«Γράφει ιστορία» η Mustang Shelby GT500!

4.281 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2019)

Με 760 άλογα η Mustang Shelby GT500 γίνεται το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής για τους απλούς δρόμους που έχει κατασκευάσει ποτέ η φίρμα.

Η Mustang Shelby GT500 μπορεί να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, ωστόσο η Ford δεν είχε αποκαλύψει την απόδοση που θα έχει το μοτέρ του αυτοκινήτου κάνοντας απλά λόγο πως θα πρόκειται για κάτι πολύ ισχυρό. Σήμερα, η Ford προέβη σε περαιτέρω αποκαλύψεις. 

Στο μηχανοστάσιο βρίσκεται λοιπόν ένας υπερτροφοδοτούμενος με κομπρέσορα 5,2 λίτρων V8 κινητήρας από αλουμίνιο φτιαγμένος «στο χέρι» απόδοσης 760 ίππων και 847 Νm ροπής που συνεργάζεται με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για να στέλνεται η κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η Ford κάνει λόγο πως το κιβώτιο είναι τόσο ικανό που μπορεί να αλλάζει σχέση μέσα σε 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου ενώ γνωστοποιεί πως το μοντέλο θα έχει διαθέσιμα μια σειρά από οδηγικά modes για τον απλό δρόμο, την πίστα αλλά και τους αγώνες drag!
 

Όσον αφορά τις επιδόσεις, λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί αφού η Ford αποκάλυψε μόνο πως το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και ότι το 0-400 μέτρα θα γίνεται σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα.

Αλλες αναβαθμίσεις που περιλαμβάνει το μοντέλο είναι: νέα αμορτισέρ coilover, νέα γεωμετρία στο σύστημα ανάρτησης, ελαφρύτερα ελικοειδή ελατήρια, αποσβεστήρες MagneRide, Brembo δαγκάνες σε συνδυασμό με Michelin Pilot Sport 4S ελαστικά ενώ για να γίνει πιο εύκολο να χαλιναγωγηθεί η μεγαλύτερη ισχύς, η Ford προσφέρει δύο πακέτα. Το ένα προσφέρει προσαρμοζόμενη ανάρτηση και πίσω σπόιλερ ενώ το δεύτερο και πιο extreme πακέτο προσθέτει μεγαλύτερες 20άρες ζάντες από ανθρακόνημα, προσαρμοζόμενη GT4 αεροτομή, νέο διαχύτη και περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα στο πίσω μέρος.
 

Στην καμπίνα οι οδηγοί θα βρουν ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών και το σύστημα ψυχαγωγίας. Σε αυτά μπορεί να προστεθεί ένα ηχοσύστημα 12 ηχείων Bang και Olufsen, πλοήγηση GPS κ.α.

Τιμές για την Mustang Shelby GT500 δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

NEO TRAFIC
moto