Η κατασκευή του νέας γενιάς κιβωτίου θα ξεκινήσει το 2022 στο εργοστάσιο της ΖF στο Saarbruecken.

Το νέο 8άρι κιβώτιο της ZF στα μοντέλα της FCA

2.167 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2019)

Με τη νέας γενιάς αυτόματη μετάδοση της ZF θα μπορούν να εξοπλίζονται τα μελλοντικά μοντέλα της Fiat-Chrysler μετά από συμφωνία των δύο εταιρειών.


Mε το νέας γενιάς 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF θα μπορούν να εξοπλίζονται όλα τα πισωκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα τoυ ομίλου Fiat-Chrysler χάρη στην συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο εταιρειών. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο μάλιστα πως η παραγγελία του ιταλοαμερικανικού ομίλου ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει λάβει ποτέ για το συγκεκριμένο κιβώτιο.

Αυτή, πρέπει να σημειωθεί, πως είναι η τέταρτη γενιά της μετάδοσης και έχει αναπτυχθεί για να μπορεί να χρησιμοποιείται και σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Επίσης, είναι ταυτόχρονα συμβατή με όλες τις κατηγορίες οχημάτων αρκεί ο κινητήρας τους να είναι τοποθετημένος κατά τον διαμήκη άξονα. Η κατασκευή του νέας γενιάς κιβωτίου θα ξεκινήσει το 2022 στο εργοστάσιο της ΖF στο Saarbruecken.

Ο CEO της εταιρείας κατασκευής κιβωτίων Wolf-Henning Scheider δήλωσε: «Eίμαστε ευχαριστημένοι που γινόμαστε προμηθευτές κιβωτίων για το FCA Group. Aυτή είναι η δεύτερη μεγάλης σημασίας παραγγελία για το νέο 8HP κιβώτιο». Το νέο κιβώτιο είναι εξέλιξη του τωρινού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα plug-in υβριδικά και σε οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το ίδιο κιβώτιο θα χρησιμοποιηθεί και σε μοντέλα της BMW αφού η βαυαρική μάρκα έφτασε πρόσφατα σε συμφωνία με την ZF αντί 17-20 δις δολαρίων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ZF, η συμφωνία με το FCA Group «είναι πολύ μεγάλη και όχι πολύ μικρότερη από αυτή που έχει γίνει με την BMW».
 

Hyundai
vw