Με 2λιτρο TSI κινητήρα σε δύο εκδόσεις ισχύος θα μας έρθει το νέο Golf GTI, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της VW.

Οι πρώτες φωτογραφίες του βαριά καμουφλαρισμένου VW Golf GTI.

Νέο VW Golf GTI στο δρόμο

7.079 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2019)

Η νέα 8η γενιά του VW Golf βρίσκεται προ των πυλών και η κορυφαία GTI εκδοχή του δοκιμάζεται ήδη στο δρόμο. Μάθετε όλες τις πληροφορίες για το hot hatch των Γερμανών και δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα.


Το ότι το νέο VW Golf θα αποκαλυφθεί εντός του 2019 είναι κάτι που γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Μάλιστα, σας έχουμε αποκαλύψει ήδη το μοντέλο σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης χωρίς κανένα ίχνος καμουφλάζ, κάτι που σημαίνει πως γνωρίζουμε 100% τη σιλουέτα του, που θα λέγαμε πως διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το συντηρητικό προφίλ της μάρκας, αν και με κάποιες διαφοροποιήσεις στη νέα γενιά.

Επιπλέον, έχουμε μια πρώτη γεύση όσον αφορά στην ισχυρότερη GTI εκδοχή του μοντέλου, βάσει δηλώσεων του CEO της μάρκας που ανέφερε στο παρελθόν πως η απόδοση του μοντέλου θα αγγίζει τα 290 άλογα, ήτοι 45 ίππους περισσότερους από αυτή την γενιά. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Herbert Diess το νέο Golf GTI θα τροφοδοτείται από έναν σύγχρονο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που θα προσφέρεται σε δύο version με 255 και 290 άλογα, αντίστοιχα.

Σήμερα, λοιπόν, έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες εικόνες του επερχόμενου Golf GTI στο δρόμο με πλήρες καμουφλάζ, που μας δίνουν όμως αρκετά στοιχεία για το αισθητικό κομμάτι. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο, μπροστά ξεχωρίζει η φαρδιά κυψελοειδής γρίλια χαμηλά στον προφυλακτήρα και οι έντονες ακμές στα άκρα του, ενώ πίσω οι προβολείς πέφτουν στις δύο απολήξεις της εξάτμισης. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένη θεωρείται η ενσωμάτωση αεροδυναμικών στοιχείων στο σύνολο του αμαξώματος, καθώς επίσης και των λογότυπων GTI στη μάσκα εμπρός, στα πλαϊνά φτερά και στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Κλείνοντας, να πούμε πως σε ό,τι αφορά το σχέδιο των Γερμανών για το λανσάρισμα του νέου Golf έχει ως εξής: επειδή το βασικό «αστέρι» της φετινής Φρανκφούρτης θα είναι το I.D., η πρεμιέρα του Golf μετατέθηκε για τον Οκτώβρη, μόνο του, εκτός έκθεσης. «Έτσι θα πάρει απροβλημάτιστα όλη την προσοχή που του αξίζει» λένε οι πηγές. Αυτό βέβαια είχε ως συνέπεια να σπρώξει χρονικά το λανσάρισμα στις αγορές προς τα Χριστούγεννα.

Toyota
moto