6 φωτογραφίες »

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό VW ID.3

23.191 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2019)

Το νέο Golf της ηλεκτρικής εποχής ή κατά κόσμον ID.3 έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους της Στουτγκάρδης χωρίς καμουφλάζ. Σας το αποκαλύπτουμε, μαζί με όλες τις πληροφορίες που έχουμε εξασφαλίσει.


Και το όνομα αυτού ID.3, έτσι αποφάσισε να «βαφτίσει» η Volkswagen το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα μπει σε μαζική παραγωγή και θα προσφέρεται στην αγορά της Γερμανίας με τιμή κάτω των 30.000 ευρώ. Η ιστορία του είναι γνωστή τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη όμως δεν είχαμε καταφέρει να το δούμε ακαμουφλάριστο.

Αυτό αλλάζει σήμερα, μετά την εμφάνιση των πρώτων φωτογραφιών του μοντέλου στους δρόμους της Γερμανίας, τις οποίες ανήρτησε ένας κάτοικος στο Twitter. Τη μορφή την έχουμε δει και στις επίσημες εικόνες της VW όμως πλέον έχουμε το ID.3 «γυμνό» μπροστά στα μάτια μας. Μπροστά ξεχωρίζουν τα σφηνοειδή φώτα, η απουσία κλασικής μάσκας, οι μεγάλοι τροχοί, ενώ πίσω τα φωτιστικά σώματα είναι σαν από ένα φουτουριστικό Golf αρκετές γενιές μπροστά. Το σχεδιαστικό μοτίβο που έχουν επιλέξει οι άνθρωποι της VW δίνουν ένα ύφος το οποίο αντανακλά μεν την τεχνική διαφοροποίηση και πρόοδο του ID.3 αλλά την ίδια στιγμή διατηρεί εμφανή την ταυτότητα και την προέλευση.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε πως, το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3 θα προσφερθεί σε τρεις εκδόσεις. Στη βασική έκδοση (μπαταρία 45 kWh), η ηλεκτρική αυτονομία θα φτάνει τα 330 χλμ. ενώ η κορυφαία έκδοση (μπαταρία 77 kWh) έχει την δυνατότητα να κινηθεί με μία φόρτιση έως και 550 χλμ.. Ενδιάμεσα θα υπάρχει μία ακόμα έκδοση (μπαταρία 58 kWh), η αυτονομία της οποίας θα φτάνει τα 420 χιλιόμετρα, με όλες τις μετρήσεις να αφορούν τον κύκλο δοκιμών WLTP.

Τέλος, το ID.3 θα κάνει πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο και θα πωλείται από τις αρχές του 2020. Όσον αφορά στην τιμή του μοντέλου, η έκδοση με το μοτέρ των 170 ίππων και την μικρή μπαταρία με τα 330 χλμ. αυτονομία θα κοστίζει κάτω από 30.000 ευρώ (στο εξωτερικό τουλάχιστον).

ELASTIKA 2024
moto