Το τελευταίας γενιάς Beetle λανσαρίστηκε το 2011.

Ο τελευταίος σκαραβαίος που βγήκε από τη παραγωγή έχει Denim μπλε χρώμα.

Έπεσε η αυλαία για VW Beetle

2.095 Επισκέψεις στο άρθρο (11/7/2019)

O τελευταίος «σκαραβαίος» βγήκε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μεξικό.


To τελευταίο Volkswagen Βeetle βγήκε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μεξικό. Η τελευταία γενιά του «σκαραβαίου» μπορεί να μην ήταν τόσο επιτυχημένη όσο οι προηγούμενες δύο, ωστόσο η μάρκα κατάφερε να αυξήσει τις συνολικές πωλήσεις του Beetle στα 21,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο.

O πρώτος σκαραβαίος ήταν φυσικά μακράν ο πιο δημοφιλής αλλά και η δεύτερη γενιά αποδείχθηκε επιτυχημένη εμπορικά όταν λανσαρίστηκε το 1998 καταφέρνοντας να πουλήσει 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι το 2010. Το τελευταίας γενιάς Beetle λανσαρίστηκε το 2011 και σημείωσε πωλήσεις περίπου 500.000 αυτοκινήτων.

Ο CEO του VW Group στην Αμερική, κ. Scott Keogh δήλωσε: «Είναι δύσκολο να καταλάβουμε που θα ήταν η VW χωρίς το Beetle. H ώρα του μπορεί να ήρθε αλλά ο ρόλος που είχε στην εξέλιξη της μάρκας θα είναι για πάντα στην μνήμη μας».

Ο τελευταίος σκαραβαίος που βγήκε από τη παραγωγή έχει Denim μπλε χρώμα και θα τοποθετηθεί σε ειδική θέση στο μουσείου της VW στην πόλη Puebla. Πριν από αυτό κατασκευάστηκαν και δύο αυτοκίνητα σε Kings Red χρώμα για τις ΗΠΑ που εξοπλίζονται με μια σειρά από καλούδια. Και αυτά τα αυτοκίνητα θα γίνουν μέρος της συλλογής της VW.

To εργοστάσιο της μάρκας θα αναλάβει τώρα την παραγωγή του Tarek, ενός νέου crossover για την αγορά της Βόρειας Αμερικής που τοποθετείται κάτω από το Tiguan.
 

Hyundai
NISSAN