Στην Τουρκία το νέο εργοστάσιο της VW

4.421 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2019)

Το VW Group θα χτίσει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στο οποίο θα κατασκευάζονται μοντέλα από τρεις εταιρείες του Ομίλου. Δείτε ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν σε αυτή την επιλογή.

Το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen αποφάσισε για το σημείο στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο του γερμανικού Ομίλου. Το σενάριο της Βουλγαρίας βγήκε από το χάρτη και αντί αυτού προτιμήθηκε η τοποθεσία στα δυτικά παράλια της Τουρκίας, κοντά στη Σμύρνη (Ιζμίρ). Η νέα μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων θα κατασκευάζει μοντέλα της Volkswagen, της SEAT και της Skoda, δίνοντας ουσιαστικά μια ανάσα στα εργοστάσια της τελευταίας στην Τσεχία.

Σύμφωνα με το δημοσίευσμα της Automobilwoche, «αδελφού» Μέσου της Automotive News, το κράτος του Κατάρ, που κατέχει 17% των μετοχών του VW Group πίεσε για το χτίσιμο εργοστασίου στην Τουρκία. Επιπλέον, ένας εκπρόσωπος του εποπτικού συμβουλίου της Volkswagen δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τα σχέδια για την ακριβή τοποθεσία του νέου εργοστασίου έχουν ξεκινήσει, αλλά δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί ακόμα. 

Κλείνοντας, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, το νέο εργοστάσιο του γερμανικού Group θα ανοίξει το 2022 με 2023 με ετήσια χωρητικότητα έως και 350.000 μονάδες, ενώ η παραγωγή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Skoda Karoq και SEAT Ateca.

PEIRAIOS LEASING
test center