Σε μία νέα συμφωνία προχώρησε η Toyota, η οποία έδωσε τα χέρια με την κινεζική εταιρεία Contemporary Amperex Technology.

«Φουλάρει» μπαταρίες η Toyota

1.692 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2019)

Σε μία νέα συμφωνία προχώρησε η Toyota, η οποία έδωσε τα χέρια με την κινεζική εταιρεία Contemporary Amperex Technology προκειμένου να αγοράσει μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα.


Η νέα συμφωνία έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης εταιρικής σχέσης, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημόσιά τοποθέτησή της η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, υπάρχουν μεταξύ τους συζητήσεις πάνω σε διάφορα θέματα, από την ανάπτυξη νέων  τεχνολογιών έως την ανακύκλωση.
 
Η εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας κάνουν μεγάλο αγώνα προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας, με την οποία στη συνέχεια θα τροφοδοτήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο. Για αυτό το λόγο παρόλο που η Toyota έχει ήδη μία σύμβαση συνεργασίας με την Panasonic  έκανε ένα ακόμα βήμα για να εξασφαλίσει αρκετές μπαταρίες, κάτι που έχουν πραγματοποιήσει και άλλες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η VW.
 
Η Toyota και η VW επιδιώκουν να ξεπεράσουν την Tesla και τη Nissan, καθώς οι δύο τελευταίες ανακοίνωσαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων σε μπαταρίες.
 
«Η CATL και η Toyota συμφωνούν ότι η σταθερή παροχή μπαταριών είναι κρίσιμη και ότι η τεχνολογία πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και να προχωρήσει», ανέφερε σε δήλωσή της η Toyota. Με αυτή αποδεικνύει πως μετά από χρόνια, έχοντας στο επίκεντρο την υβριδική τεχνολογία και την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου, η Toyota αγκαλιάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μάλιστα τα στελέχη της προβλέπουν πως το 2025 οι ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως θα φτάνουν τις 5,5 εκατομμύρια μονάδες.

Toyota
moto