Top 5 SUV σε κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο

70.495 Επισκέψεις στο άρθρο

Αναπροσαρμογή του μπάτζετ: Αυτά είναι τα 5 οικογενειακά SUV που θα σας ταξιδέψουν χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία. Αφαιρέστε χρήματα από τον προϋπολογισμό των καυσίμων και βάλτε τα στην διασκέδασή σας!

Αν είστε τύπος που του αρέσει να ταξιδεύει οδικώς και δεν θέλετε το διαθέσιμο μπάτζετ σας να πηγαίνει σε καύσιμα τότε, χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο με χαμηλή κατανάλωση εκτός πόλης. Και επειδή τα ταξίδια πάντα θα έχουν και μια δόση περιπέτειας, είτε αυτό είναι ένας κακοτράχαλος δρόμος, μια ορεινή βόλτα ή η δυσπρόσιτη παραλία, τότε ένα SUV είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Στο θέμα μας λοιπόν συγκεντρώσαμε τα 5 πιο οικονομικά SUV σε κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο.

Οι μετρήσεις βασίζονται σε δύο άξονες. Μέσω της πρώτης μέτρησης βλέπουμε σε τι επίπεδο κινείται το κάθε αυτοκίνητο σε ταχύτητες από 80 έως και 140 χλμ./ωρα. Με μια μέση τιμή τα 120 χλμ./ώρα που αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ταχύτητα για την διάνυση ενός ταξιδιού. Η δεύτερη είναι με τι ταχύτητα θα ταξιδεύετε όταν έχετε κατανάλωση 6,0 λτ./100 χλμ.. 

Αεροδυναμική και κιβώτιο το Α και το Ω στον αυτοκινητόδρομο
Περίπου το 70-80% της ισχύος ενός κινητήρα στον αυτοκινητόδρομο (σε ταχύτητες 130-140 χλμ./ώρα) αναλώνεται στην αεροδυναμική αντίσταση, ενώ σχεδόν όλη η υπόλοιπη ισχύς στην αντίσταση κύλισης (τριβές κινητήρα και κινούμενων μερών και τριβή ελαστικών με το δρόμο). Μετά πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η κλιμάκωση του κιβωτίου πάντα σε συνδυασμό με τον εκάστοτε κινητήρα. Η μακριά κλιμάκωση είναι σύμμαχος για την επίτευξη χαμηλών τιμών κατανάλωσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
RENAULT