Νέο teaser για το Nissan Juke

5.241 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2019)

Η Nissan έδωσε στο φως της δημοσιότητας μια νέα teaser εικόνα για το επερχόμενο Juke που, αν και σκοτεινή, δείχνει μια εντελώς νέα σχεδιαστική προσέγγιση για το μικρό SUV κοντά στα δεδομένα του Qashqai.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για το νέο Nissan Juke συνεχίζει να ξετυλίγεται με ένα νέο teaser της ιαπωνικής φίρμας. Αυτή τη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα μια νέα σκοτεινή εικόνα από το πλάι που αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό τη σιλουέτα του μοντέλου.

Εξ όσων μπορούμε να διακρίνουμε, η νέα δεύτερη γενιά του Juke φαίνεται να απαρνίεται το καμπυλόγραμμο μοτίβο και υιοθετεί περισσότερες γωνίες και νευρώσεις απευθείας από το μεγαλύτερο «αδελφό» Qashqai. Η οροφή είναι περισσότερο κεκλιμένη προς τα πίσω και καταλήγει σε μια αεροτομή που εκτείνεται προς το πίσω άκρο, ενώ και τόσο το παρμπρίζ όσο και το πίσω τζάμι φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη κλίση. Αυτό αφήνει υπόννοιες για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, καθώς επίσης και για καλύτερη αεροδυναμική με μειωμένους θορύβους, ξεπερνώντας οποιεσδήποτε αστοχίες του παρελθόντος. Επιπλέον, θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση των  πίσω φωτιστικών σωμάτων σε σχήμα μπούμεραγνκ με νέα οριζόντιας σχεδίασης που με τα δεδομένα που έχουμε θα μοιάζουν εν πολλοίς με εκείνα του πιο πρόσφατου Qashqai.

Από εκεί και έπειτα, όπως έχουμε δει και σε προηγούμενες teaser εικόνες, το νέο Juke θα έχει εντελώς νέο πρόσωπο, χωρίς όμως να χάνει τα χαρακτηριστικά στρογγυλά φώτα με τα «φρύδια» σε ρόλο daylights. Η μάσκα V-motion ξέρουμε ότι θα δίνει και εδώ το «παρών», ενώ το γενικότερο μοτίβο θα αντλεί στοιχεία από τα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας.

Σε μηχανικό επίπεδο, το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-B που αναπτύχθηκε από τη Nissan και τη Renault μέσω της συνεργασίας τους, όντας η ίδια αρχιτεκτονική που αποτελεί τη βάση των Renault Clio και Captur.
 
Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, η παλέτα του επερχόμενου Juke αναμένεται να απαρτίζεται από τα γνωστά σύνολα βενζίνης 1,3 λτ. και πετρελαίου 1,7 και 1,5 λίτρων της εταιρείας αντίστοιχα με ιπποδύναμη που φτάνει μέχρι και 180 PS. Πέραν αυτών, νέο στοιχείο στην υπόθεση αποτελεί η εισαγωγή του τρικύλινδρου 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα, ενώ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο εισαγωγής μιας υβριδικής έκδοσης για το δημοφιλές Crossover συνδυαστικής ισχύος 109 ίππων.

Στο εσωτερικό το νέο Juke θα έχει μεγαλύτερους χώρους, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με περισσότερη τεχνολογία. Μέρος αυτής θα ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto και συνδυασμένο με οθόνη αφής. Τέλος μία νέα σουίτα τεχνολογίας ασφαλείας θα εμφανιστεί, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ProPILOT.  
 
Η νέα γενιά του Nissan Juke θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 3 Σεπτεμβρίου και το μοντέλο θα έρθει στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά στις αρχές του 2020.

Toyota
test center