Αεροδυναμικό & οικονομικό το νέο Opel Corsa

5.640 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2019)

Το νέο Opel Corsa είναι υπόδειγμα αεροδυναμικής με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29 cd, που βοηθά τόσο στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων όσο και στην υψηλότερη απόδοση του κινήτρα.

Η έκτη γενιά του Opel Corsa έχει κορυφαία αεροδυναμική σχεδίαση με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να ορίζεται στο 0,29 cd, έχοντας μειωμένη μετωπική επιφάνεια μόλις 2,13 m2, κάτι που καθιστά το νέο Corsa ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του. 

Λόγω των προκλήσεων που προκύπτουν από τα μειωμένα πρότυπα εκπομπών CO2, η άριστη αεροδυναμική αποκτά μεγάλη σημασία στη βιομηχανία αυτοκινήτου αλλά και για τους πελάτες. Χαμηλή αντίσταση σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την κίνηση του αυτοκινήτου, το οποίο με τη σειρά του μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Ενδεικτικά οι άνθρωποι της Opel αναφέρουν ότι η 10% μείωση  στην αντίσταση έχει ως αποτέλεσμα μείωση της κατανάλωσης περίπου 2% στο New European Driving Cycle (NEDC), ή μέχρι 5% κατά  την οδήγηση με 130 χλμ./ώρα. 

Οι μηχανικοί της Opel πέτυχαν συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 Cd δίνοντας προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια που συντελεί στη βελτίωση αυτής της παραμέτρου. Για παράδειγμα, το κάτω τμήμα του αμαξώματος, από το διαμέρισμα του κινητήρα μέχρι τον πίσω άξονα, φέρει επίπεδη επένδυση για βελτίωση της ροής του αέρα.

Το νέο Corsa εφοδιάζεται επίσης με αεροτομή στο πίσω τμήμα της οροφής, που βελτιώνει τη ροή αέρα και μειώνει το στροβιλισμό που προκαλεί η αντίσταση. Η αεροτομή μειώνει την αεροδυναμική άνωση και στον πίσω άξονα, γεγονός το οποίο βελτιώνει περαιτέρω την ευστάθεια του νέου Corsa στην ευθεία, κυρίως στις υψηλότερες ταχύτητες της Γερμανικής autobahn.

Τέλος, σημειώνουμε ότι, το νέο Opel Corsa θα κάνει ντεμπούτο στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται στις αγορές στις αρχές του 2020.

ELASTIKA 2024
moto