Το νέο Opel Astra θα αλλάξει ριζικά, βαδίζοντας σε καινούργια σχεδιαστικά μονοπάτια, όπως φαίνεται και στην ψηφιακά επεργασμένη εικόνα.

Πρώτες πληροφορίες για το νέο Opel Astra

66.427 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2020)

Η νέα γενιά του Opel Astra βρίσκεται προ των πυλών και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός της ριζικής αλλαγής στο ντιζάιν θα χτιστεί πάνω σε νέα πλατφόρμα που θα επιτρέπει την ύπαρξη ηλεκτρικής έκδοσης, ενώ θα έχει και νέους κινητήρες βενζίνης και diesel.

Η Opel ανανέωσε πριν κάποιο διάστημα το μικρομεσαίο της μοντέλο εφοδιάζοντάς το με νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ παράλληλα του χάρισε και ένα μικρό αισθητικό ρετούς. Παρόλα αυτά, η νέα γενιά του μοντέλου ετοιμάζεται πυρετωδώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, για να λανσαριστεί μέσα στο 2021 και εμείς έχουμε κατ΄αποκλειστικότητα τα πρώτα στοιχεία γι΄αυτή.

Καταρχάς, σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι, οι άνθρωποι της Opel αναμένεται να αλλάξουν ύφος στο νέο Astra αντλώντας έμπνευση από το ηλεκτρικό πρωτότυπο GT X Expiremental. Η νέα γλώσσα θέλει το Astra να υιοθετεί το νέο «πρόσωπο» της γερμανικής φίρμας, ήτοι μια φαρδιά γρίλια στη μάσκα, που θα πλαισιώνεται από δύο αιχμηρής σχεδίασης προβολείς με τα φώτα ημέρας τύπου μπούμερανγκ να βρίσκονται στο άνω μέρος, όπως βλέπετε και στην αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα. Χαμηλότερα στον πρόβολο συναντούμε ένα μακρόστενο ενιαίο αεραγωγό, που θυμίζει εν πολλοίς εκείνον του Corsa F, και τον νέο προφυλακτήρα με μια νεύρωση που σχηματίζει «χαμόγελο». Πιο ψηλά, το καπό έχει τις ίδιες γραμμές με τη νέα έκτη γενιά του Corsa, ενώ από εκει και έπειτα στο πλάι, το νέο Astra διέπεται από ένα καμπυλόγραμμο μοτίβο, αλλάζοντας πλήρως σελίδα στο ντιζάιν σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Διχρωμίες σε οροφή και καθρέπτες είναι κάτι που συνηθίζεται πλέον σε όλες τις κλάσεις και δεν κρύβουμε πως μας αρέσει, όπως και στην περίπτωση του μελλοντικού Astra.

Σε μηχανικό επίπεδο, οι πηγές μας λένε ότι το Astra θα χτιστεί πάνω σε ένα νέο δάπεδο του PSA Group, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκεται η Opel εδώ και 2 χρόνια. Αυτό θα βοηθήσει στον εξηλεκτρισμό του μοντέλου, ακριβώς όπως και στην περίπτωση του Corsa, το οποίο πέραν των θερμικών κινητήρων έχει στη φαρέτρα του και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Στα του Astra τώρα, οι πληροφορίες μας λένε πως θα ψωνίσει μηχανικά σύνολα από τα ράφια του PSA Group, εννοώντας τους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel του γαλλικού γκρούπ, οι οποίοι όμως πρώτα θα περάσουν από τα κεντρικά της μάρκας στο Ρούσελχαϊμ για να δοθεί και η «σφραγίδα» της Opel.

Πληροφορίες για το εσωτερικό και τις τεχνολογίες με τις οποίες θα εφοδιάζεται η νέα γενιά του μικρομεσαίου της Opel δεν υπάρχουν προς το παρόν. Όμως, θεωρείται δεδομένη η εισαγωγή των νεότερων συστημάτων ασφάλειας και ψυχαγωγίας, δημιουργώντας μια μείξη από την τεχνογνωσία και τη γκάμα της Opel και του γαλλικού γκρούπ.

Εν κατακλείδι, το νέο Astra πρόκειται να αλλάξει ριζικά, ακολουθώντας τα χνάρια του μικρότερου «αδελφού» Corsa, δείχνοντας έτοιμο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, αλλά και στην κατηγορία του. Μέχρι τότε όμως μπορεί κανείς να επωφεληθεί από τις προσφορές της Opel με έκπτωση έως 3.020 ευρώ για το ανανεωμένο Astra που τιμάται -μετά το όφελος- από 14.880 ευρώ στην έκδοση με τον 1,2 λτ. turbo βενζινοκινητήρα ισχύος 110 ίππων με 6άρι μηχανικό κιβώτιο.

Hyundai
NISSAN