«Xόρεψε» στην Φινλανδία ο Τanak

4.098 Επισκέψεις στο άρθρο (4/8/2019)

Ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στην βαθμολογία των οδηγών πήρε ο Εσθονός, ωστόσο οι επόμενοι αγώνες αναμένεται πως θα «πάρουν φωτιά». Δείτε την τελική κατάταξη.

Ο Ott Tanak της Toyota αύξησε το προβάδισμα του στην βαθμολογία των οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ σε 22 πόντους χάρη στην δεύτερη διαδοχική νίκη του στο Ράλι Φινλανδίας.

Σαν κερασάκι στην τούρτα, κατετάγη πρώτος και στο Power Stage κερδίζοντας τους 5 επιπλέον πόντους. Αυτή είναι η τέταρτη νίκη φέτος για τον Εσθονο που έχει 180 βαθμούς στην προσωρινή κατάταξη, μπροστά από από τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier με 158 και τον Thierry Neuville που έχει μαζέψει 155 βαθμούς.

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Tänak, ενώ ήταν περιτρυγρισμένος από πολλούς Εσθονούς που είχαν ταξιδέψει στην Φινλανδία. «Ήμουν πραγματικά στεναχωρημένος μετά τη Σαρδηνία, αλλά σήμερα είχαμε το τέλειο αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε άλλα πέντε τέτοια», είπε, αναφερόμενος στον αριθμό των αγώνων που απομένουν πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Esapekka Lappi της Citroen ανέβηκε για πρώτη φορά στο podium από το ράλλυ Σουηδίας το Φεβρουάριο χάρη στην δεύτερη θέση, αποτελώντας τον μόνο οδηγό χωρίς αυτοκίνητο Τοyota που είχε πιθανότητες να πάρει τη νίκη. Τρίτος κατετάγη ο Latvala με 7.6s διαφορά από τον Lappi.

Ο Andreas Mikkelsen ήταν ο καλύτερους από τους οδηγούς της Hyundai χάρη στην τέταρτη θέση, κερδίζοντας σε μια σκληρή μάχη τον έξι φορές πρωταθλητή Ogier που περιορίστηκε στην 5η θέση. Ο Neuville αντιμετώπισε προβλήματα με το αυτοκινητό του κατά την διάρκεια στις προηγούμενες μέρες, ωστόσο ανέβηκε στην 6η θέση σήμερα, περνώντας τον Craig Breen με τον Ιρλανδό να περιορίζεται στην 7η θέση. Το πρώτο Fiesta WRC που τερμάτισε ήταν αυτό το Suninen λαμβάνοντας την 8η θέση.

Ο Kalle Rovanpera πήρε άνετα την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του WRC2 Pro ενώ στην κατηγορία WRC2, ο Nikolay Gryazin βρέθηκε στην κορυφή.
 

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος είναι το Ράλι της Γερμανίας στις 22-25 Αυγούστου.

Hyundai
vw