11η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα

1.452 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2019)

Για 11η χρονιά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με τη δυναμική παρουσία των εθελοντών του, διοργάνωσε και φέτος το καλοκαίρι τη δράση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

Η βραδιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η ανταπόκριση και η συμμετοχή από οδηγούς και θαμώνες του νυχτερινού κέντρου ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση όλων, και κυρίως των νέων σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση, και να τους ενθαρρύνουν να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι την παρέα του.

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», πάνω από 400 οδηγοί και θαμώνες ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης, και πάνω από 120 οδηγοί, οι περισσότεροι ηλικίας 20-45 ετών, συμμετείχαν φορώντας το ειδικό βραχιολάκι με το οποίο δεσμεύονταν να μην καταναλώσουν αλκοόλ. To 80% των συμμετεχόντων προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό τους από το κατάστημα. Από αυτούς, 9 στους 10 κράτησαν την υπόσχεσή τους και παρέμειναν κάτω από το νόμιμο όριο που ορίζει ο ΚΟΚ. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 45% εξ αυτών όχι απλώς κράτησαν την υπόσχεσή τους, αλλά είχαν εντελώς μηδενικά αποτελέσματα στο φιλικό αλκοτέστ, που σημαίνει ότι ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές του Ι.Ο.ΑΣ. να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ πριν πιάσουν το τιμόνι. Επίσης σημαντικό ήταν ότι όσοι βρέθηκαν πάνω από το νόμιμο όριο υποσχέθηκαν ότι δεν θα οδηγήσουν οι ίδιοι αλλά κάποιος άλλος από την παρέα τους που δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Για μία ακόμη χρονιά, τα αποτελέσματα της εκδήλωσης είναι πραγματικά ελπιδοφόρα καθώς δείχνουν ότι οι νέοι υιοθετούν πιο υγιείς και υπεύθυνες συμπεριφορές στο τιμόνι, από ό,τι οι προηγούμενες γενιές, όπως το να μην πιούν εάν πρόκειται να οδηγήσουν ή να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους στην έξοδό τους για διασκέδαση, επιλέγοντας άλλους τρόπους μετακίνησης.

Mercedes
Audi