Toyota: Συνεργασία με Porsche για το νέο MR2;

3.600 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2019)

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με μια πιθανή αναβίωση του MR2 και με ποιον θα συνεργαζόταν, ο αρχιμηχανικός της Toyota έδωσε ένα όνομα που λίγοι θα περίμεναν. Εσείς πόσο πιθανή θεωρείτε μια τέτοια συνεργασία;

Μετά τη Subaru για το GT86 και τη BMW για τη Supra, η Toyota «ψάχνεται» για νέα συνεργασία αυτή τη φορά για την αναβίωση του θρυλικού κεντρομήχανου MR2. Πράγματι τον τελευταίο χρόνο έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για αναβίωση του MR2 σε συνεργασία με την Subaru, ή σε ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Αυτή τη φορά όμως η Toyota φαίνεται να χει βρει έναν νέο συνεργάτη για αυτό το σκοπό που μάλιστα κανείς δεν θα περίμενε.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την νέα Supra στην Ιαπωνία, ο επικεφαλής μηχανικός του αυτοκινήτου Tetsuya Tada, ρωτήθηκε σχετικά με μια επικείμενη αναβίωση του MR2 και με ποια αυτοκινητοβιομηχανία θα ήθελε να συνεργαστεί για αυτό. Η απάντησή του ήταν η Porsche!

Και παρότι δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι ο Tada μιλούσε σοβαρά ή αστειευόταν, η προθυμία της Toyota να ενώσει τις δυνάμεις της με άλλους κατασκευαστές για να μειώσει το κόστος και να επιταχύνει την ανάπτυξη ενός ακόμα sports car, είναι αδιαμφισβήτητη.

Τέλος, αν καλοσκεφτούμε την απάντηση του Tada, θα δούμε ότι μόνο απίθανη δεν μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια συνεργασία, καθώς η Porsche «το`χει» με τις κεντρομήχανες κατασκευές, με τις εξαιρετικές Cayman και Boxte, ενώ η Toyota επιμένει σε τέτοιου είδους συνεργασίες, με φόντο να διευρύνει και την γκάμα GR (Gazoo Racing) με τις σπορ κατασκευές της.

Εσείς όμως τι λέτε; Πόσο πιθανή θεωρείτε μια τέτοια συνεργασία και πόσο θα θέλατε να δείτε ένα νέας γενιάς MR2 με ιαπωνο-γερμανικό DNA;

Toyota
test center