H Skoda ακολουθεί και στο ντιζάιν του Kamiq τη σχεδιαστική ταυτότητα που είδαμε στα Karoq και Kodiaq. Μια σχεδίαση, που όπως αναφέρει η Skoda αρχίζει με «Κ» και τελειώνει σε «q».

Η Skoda με το Kamiq επιδιώκει να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό, που αναζητά τόσο την άνετη κίνηση μέσα στην πόλη, όσο και την εμπειρία της light περιπέτειας.

Οι διαιρούμενοι προβολείς, προαιρετικά full-LED, αποτελούν το high-light της σχεδίασης και το στοιχείο που τονίζει τη διαφορετικότητα του νέου Kamiq.

Στο πίσω μέρος τοποθετήθηκαν φώτα σχήματος «C» α λα Scala, ενώ και εδώ το λογότυπο «Skoda» φιγουράρει με μεγάλα γράμματα στο μέσον της πέμπτης θύρας.

Οδηγούμε το νέο Skoda Kamiq

41.812 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2019)

Αποστολή στην Αλσατία: Το δικό της T-Roc λανσάρει η Skoda, το νέο Kamiq, με σκοπό να μπει δυναμικά και αυτή με τη σειρά της στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των B-SUV. Το AutoΤρίτη ήταν καλεσμένο στην Αλσατία για την επίσημη πανευρωπαϊκή παρουσίαση και την πρώτη οδηγική επαφή.


What is new
  • Nέο B-SUV της Skoda
  • 4.241 χλστ. μήκος
  • 400 λτ. πορτ-μπαγκάζ
  • Ψηφιακό εσωτερικό
  • Έως 150 ίππους
Το τρίτο μοντέλο της οικογένειας των SUV της Skoda, μετά τα Kodiaq και Karoq  είναι το νέο Kamiq, που στο segment των B-SUV, στο οποίο η τσέχικη φίρμα δεν είχε ακόμη εκπρόσωπο (σε αντίθεση με τις αδερφές της, τη SΕΑΤ και τη VW).
 
Φυσικά η κίνηση της Skoda ήταν αναμενόμενη, καθώς με το Kamiq επιδιώκει να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό, που αναζητά τόσο την άνετη κίνηση μέσα στην πόλη, όσο και την εμπειρία της light περιπέτειας. Αλλωστε η επιτυχία των VW T-Roc και SEAT Arona, του «ενδοοικογενειακού» ανταγωνισμού, έδειξε πως υπάρχει «χώρος» για ακόμα ένα μοντέλο.

Αυτά και ακόμα πολλά μας είπαν οι άνθρωποι της Skoda στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση που έγινε στην Αλσατία, αν και η αλήθεια είναι πως αρκετά τα γνωρίζαμε από την πρώτη μας επίσκεψη στο εργοστάσιο στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, όταν μας κάλεσε αποκλειστικά για να δουμε το Kamiq.
 
Σχεδίαση: Ένα πιο μοντέρνο Karoq και Kodiaq
H Skoda ακολουθεί και στο ντιζάιν του Kamiq τη σχεδιαστική ταυτότητα που είδαμε στα Karoq και Kodiaq. Μια σχεδίαση, που όπως αναφέρει η Skoda αρχίζει με «Κ»  και τελειώνει σε «q», όπως τα ονόματα των μοντέλων της, η οποία ωστόσο σε κάθε διαφορετικό προϊόν-μοντέλο έχει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της.

Αλλωστε ο ίδιος ο αυτοσχεδιαστής Όλιβερ Στεφάνι, διαχώρισε τη σχεδίαση στην εταιρική και στην προϊοντική ταυτότητα. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε το σχήμα της μάσκας εμπρός και τον εμφανή θόλο που δημιουργείται στο καπό: αυτά είναι στοιχεία που δένουν το Kamiq με τα υπόλοιπα SUV αλλά και με τα πιο συμβατικά μοντέλα όπως το Scala.

H διαμόρφωση των φώτων όμως, η δυναμική γραμμή της οροφής, ο οπτικός διαχωρισμός της τρίτης κολώνας και το μυώδες πίσω άκρο συνθέτουν την ξεχωριστή εικόνα του μοντέλου.

Τιμολογιακά το νέο Kamiq αναμένεται να είναι περίπου 1.500 ευρω πιο ακριβό από το Scala και στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμο από το Νοέμβριο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto