Μία νέα τεχνολογία γεωγραφικού ελέγχου παρουσίασε η Skoda.

Το σύστημα της Skoda που θα λατρέψουν οι γονείς

1.604 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2019)

Μία νέα τεχνολογία γεωγραφικού ελέγχου παρουσίασε η Skoda, η οποία επιτρέπει στους γονείς που δανείζουν το αυτοκίνητό τους στα παιδιά τους, να προκαθορίζουν και να ελέγχουν τα μέρη στα οποία μπορεί να οδηγηθεί.


Η νέα τεχνολογία ελέγχεται μέσω της εφαρμογής για smartphone, Skoda Connect και όπως προαναφέραμε το σύστημα επιτρέπει στους γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να δανειστούν το όχημά τους, να δημιουργήσουν μια προκαθορισμένη περιοχή στην οποία θα οδηγηθεί το αυτοκίνητο. Η εταιρεία λέει ότι το σύστημα είναι ιδανικό σε περίπτωση που οι γονείς είναι διακοπές, καθώς έτσι μπορούν να γνωρίζουν ότι το παιδί τους δεν έχει οδηγήσει μακριά από τα μέρη που αυτοί έχουν επιτρέψει.
 
Αφού ενεργοποιηθεί, το σύστημα γεωγραφικού ελέγχου μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους. Ένας τρόπος είναι ο χρήστης να θέσει μια «πράσινη» περιοχή στην οποία το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί ελεύθερα και σε περίπτωση που το αμάξι ξεφύγει από αυτά τα πλαίσια τότε θα υπάρξει ειδοποίηση. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα οι γονείς να δημιουργήσουν μια «κόκκινη» ζώνη, στην οποία δεν θέλουν να πάει το αυτοκίνητο. Τότε, το σύστημα θα προειδοποιεί τους γονείς μόνο εάν το όχημα εντοπιστεί στη ζώνη αυτή.
 
Επιπλέον, η Skoda λέει ότι η λειτουργία «Parent Taxi» μπορεί να προσαρμοστεί προκειμένου να είναι ενεργή μόνο σε συγκεκριμένες ημέρες αλλά και ώρες. Παράλληλα η εφαρμογή επιτρέπει την παρακολούθηση πολλαπλών περιοχών, ενώ οι γονείς μπορούν να έχουν ταυτόχρονα έως και τέσσερις ειδοποιήσεις για περιοχές.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η εφαρμογή Skoda Connect μπορεί πολύ εύκολα και δωρεάν να εγκατασταθεί στο smartphone του καθενός, είτε μέσω του Google Play Store είτε μέσω του AppStore.

Hyundai
OPEL