Η σχεδιαστική «κληρονομία» της Alfa Romeo σε ένα μόνο πρωτότυπο.

Το «Lea» προέρχεται από τα πρώτα γράμματα των ιταλικών λέξεων: Linea (Γραμμή) Emozionante (Συναίσθημα) Aerodinamica (Αεροδυναμική).

«Προσπάθησα να καταλάβω το πραγματικό DNA της Alfa και ελπίζω ότι μπόρεσα να το καταγράψω», είπε σε δηλώσεις του ο Memola.

Η «κληρονομιά» της Alfa Romeo σε ένα πρωτότυπο

7.624 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2019)

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο δημιούργησε ανεξάρτητος σχεδιαστής, ο οποίος ενσωμάτωσε τη μεγάλη σχεδιαστική κληρονομιά της Alfa Romeo, σε ένα concept που έλαβε την ονομασία Lea.


Τα μοντέλα που έχουν παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά, ωστόσο τη μεγαλύτερη επιρροή την έχει η C52 Coupé Disco Volante. Αυτό φαίνεται κυρίως στον πρόβολο του μοντέλου, αλλά στην ευρεία στάση που έχει η Lea. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημιουργό του πρωτότυπου, Luigi Memola πηγή έμπνευσης αποτέλεσε και η 33 Stradale δίνοντας δάνειο τα μυώδη φτερά, τους ώμους, τη γενική γραμμή της σιλουέτας που ορίζει το παρμπρίζ, την οροφή, αλλά και το πίσω μέρος.
 
«Προσπάθησα να καταλάβω το πραγματικό DNA της Alfa και ελπίζω ότι μπόρεσα να το καταγράψω. Τα αυτοκίνητα που με ενέπνευσαν είναι μερικά από τα ιστορικά αριστουργήματα της Alfa Romeo», είπε σε δηλώσεις του ο Memola.
 
Αναφορικά με την επιλογή του ονόματος εξηγεί ότι το «Lea» προέρχεται από τα πρώτα γράμματα των ιταλικών λέξεων: Linea (Γραμμή) Emozionante (Συναίσθημα) Aerodinamica (Αεροδυναμική).
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο την εξέλιξη της τεχνολογίας, ο σχεδιαστής υποστηρίζει το σχέδιο αρχικά δημιουργήθηκε με τον παραδοσιακό τρόπο του χαρτιού και του μολυβιού και στη συνέχεια αποτυπώθηκε στον υπολογιστή για να τοποθετηθούν οι τελικές λεπτομέρειες και να ολοκληρωθεί το έργο.

peugeot
skoda