«Σουλτάνος» στην Τουρκία ο Οgier

2.762 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2019)

O Ogier πήρε την νίκη και αναζωπυρώνει τις ελπίδες τις ελπίδες του για ένα ακόμη πρωτάθλημα. Το 1-2 πανηγυρίζει η Citroen. Δείτε την τελική κατάταξη.

O Ogier κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από τον Μάρτιο τελειώνοντας εμφατικά τον αγώνα 34,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Esapekka Lappi, κάτι που του έδωσε την δυνατότητα να για ανέβει στη δεύτερη θέση στην γενική βαθμολογία με την διαφορά απέναντι στον Tanak να μειώνεται στους 17 βαθμούς.
 
Ο Lappi ήταν αυτός πάντως που βρισκόταν στην κορυφή μέχρι και τις τελευταίες διαδρομές του Σαββάτου αλλά ο Φινλανδός έχασε την πρωτοπορία όταν έκανε λάθος σε μια φουρκέτα. Η τελευταία μέρα έκρυβε και αυτή κάποια απρόοπτα για τον οδηγό της Citroen αλλά τελικά κατάφερε να κρατηθεί με εύκολία μπροστά από τον τρίτο Μikkelsen και να δώσει το δικαίωμα στην Citroen να πανηγυρίζει για το 1-2 των οδηγών της.

Ο Tänak εγκατέλειψε το Σάββατο λόγω προβλήματος στα ηλεκτρονικά του Yaris του αλλά κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ των διαθέσιμων πόντων στο Power Stage. Καταστροφική ήταν η χθεσινή μέρα και για τον άλλον μεγάλο διεκδικητή του τίτλου, Τhierry Neuville, που δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 8η θέση.

Ο Teemu Suninen δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά στον Mikkelsen για την τελευταία θέση στο βάθρο την Κυριακή, αλλά η τέταρτη θέση είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Φινλανδό οδηγό της Ford, μετά από έναν άσχημο αγώνα που είχε στην πατρίδα του. Ο Dani Sordo ήταν πέμπτος με το Hyundai i20, μπροστά από τα Toyota Υaris των Jari-Matti Latvala και Kris Meeke. Πίσω από τον Neuville, ο Pontus Tidemand πήρε με το Fiesta του την 9η θέση και ο Gus Greensmith πήρε την 10η κερδίζοντας παράλληλα στην  κατηγορία  WRC2 Pro.
 
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τον αγώνα στην Ουαλία 3 - 6 Οκτωβρίου.

Toyota
test center