Οι σχεδιαστές της πλατφόρμας κατάφεραν να χαμηλώσουν το κέντρο βάρους.

Το Τοyota FT-AC concept που λέγεται πως δίνει μια πρώτη γεύση για το μικρό crossover της φίρμας.

Η νέα πλατφόρμα που λύνει τα χέρια της Τοyota

18.787 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2019)

Η πλατφόρμα GA-B αποτελεί πραγματικό πολυεργαλείο και στην Τοyota το γνωρίζουν καλά. Διαβάστε τι ετοιμάζουν.


H Τοyota αποκάλυψε πρόσφατα την νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί το νέας γενιάς Yaris, που θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στην επόμενη χρονιά, ωστόσο φαίνεται πως τα πλάνα της δεν αφορούν αποκλειστικά το best-seller της στην κατηγορία των μικρών.

Το νέο «πολυτάλαντο» δάπεδο που έχει την ονομασία GA-B και είναι «παιδί» της αρχιτεκτονικής Toyota New Global Architecture, σύμφωνα με την μάρκα, προσφέρει μεταξύ άλλων μεγαλύτερη ακαμψίαπερισσότερες επιλογές στην διάταξη της ανάρτησης και παράλληλα, μεταφέρει το κέντρο βάρους πιο χαμηλά.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας πλατφόρμας πάντως είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα με διαφορετικά μήκη μεταξονίων, κάτι που υποδηλώνει ότι η μάρκα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την GA-B και για να κατασκευάσει το μικρό SUV που τόσο λείπει από την γκάμα της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οικογένεια των crossover της Τοyota ξεκινά από το C-HR στην μικρομεσαία κατηγορία και συνεχίζει με το RAV4, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις των μικρών (B-SUV) crossover στην Ευρώπη σημειώνουν μεγάλο όγκο πωλήσεων και βρίσκονται συνεχώς σε άνοδο.

Σημειώνεται μάλιστα πως το νέο δάπεδο λύνει τα χέρια των σχεδιαστών της ιαπωνικής φίρμας, αφού πέρα από τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στο τεχνικό κομμάτι, δίνει την δυνατότητα στο Τμήμα Σχεδίασης να προσφέρει σε όποιο μοντέλο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα αυτή εντελώς καινούρια σχεδίαση. Αυτό σημαίνει πως μετά το C-HR και τη νέα Corolla, η Toyota θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει, τόσο στο Yaris, όσο και στο επερχόμενο μικρό της SUV, τέτοια εμφάνιση που θα τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Εσείς τι προσδοκίες έχετε από το νέο Yaris και το πολυαναμενόμενο μικρό SUV της Τοyota;

Toyota
moto