Κλασικά & ηλεκτρικά: Έτσι θα αγαπήσουμε τα ηλεκτρικά;

2.435 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2019)

Η Renault παρουσίασε μία ηλεκτρική έκδοση του κλασικού της 4L, χωρίς οροφή, πόρτες και μοτέρ βενζίνης. Μπορεί να μην μπει σε παραγωγή, αλλά το ηλεκτρικό 4L, αν τραβήξει το ενδιαφέρον, η Renault είναι έτοιμη να το φέρει στην αγορά. Τι λέτε; Θα το θέλατε;


Με όνομα Renault 4 Plein Air, το αυτοκίνητο αυτό βασίζεται στην κοντή, από πλευράς μεταξονίου, ανοιχτή έκδοση που η Renault είχε ετοιμάσει για τον γαλλικό στρατό στα τέλη της δεκαετίας του 60. Η λογική του ελαφριού οχήματος με μερικές εκτός δρόμου ικανότητες ικανοποιήθηκε από το Citroen Mehari τότε, και έτσι το ανοιχτό 4 έμεινε ως ειδική έκδοση για τις παραλίες και τα ενοικιαζόμενα.

Και αυτή είναι μια αγορά στην οποία το ηλεκτρικό 4 τώρα φαίνεται να ταιριάζει γάντι. Για σκέψου, σε δρόμους νησιών της Ελλάδας, χωρίς το θόρυβο και τη ρύπανση συμβατικών ενοικιαζόμενων, το ανοιχτό 4 με τον ηλεκτροκινητήρα το θα ήταν ότι έπρεπε.

Το μοντέλο που παρουσίασε η Renault έχει τα μηχανικά μέρη του Twizy, του τετράτροχου σκούτερ της μάρκας, με αυτονομία 100 χλμ. και τελική ταχύτητα 100χλμ./ώρα. Φορτίζει σε μερικές ώρες από το δίκτυο και με το σχήμα του και την αυτονομία του είναι ότι πρέπει για αυτοκίνητο διακοπών.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η Mini μας έχει δείξει ήδη ηλεκτρικές εκδόσεις του κλασικού μοντέλου της μάρκας. Το ίδιο έχουμε δει και σε ακριβότερα μοντέλα, όπως η Jaguar Type E που ετοιμάστηκε από τη βρετανική μάρκα και χρησιμοποιήθηκε στο γάμο του πρίγκηπα Χάρυ.

Κλασικά μοντέλα που αγαπήσαμε, μοντέλα που έχουν κερδίσει τις καρδιές μας με την αισθητική τους και την ιστορία τους, μπορεί να γίνουν εύκολα εργαλεία του μάρκετιγνκ για να κατακτήσουν και τους πιο διστακτικούς απέναντι στην ηλεκτροκίνηση.

Ειδικά για την αγορά του ενοικιαζόμενου, το μόνο που χρειάζεται η Renault είναι μια καλή παραγγελία για το ηλεκτρικό 4 για να το βάλει σε παραγωγή. Μπορεί να το νοικιάζατε αν ήσασταν διακοπές. Μπορεί όμως να το αγοράζατε; Αυτό ή κάποιο άλλο κλασικό αναγεννημένο ως ηλεκτρικό;

Τι λέτε; Είναι το κλασικό ηλεκτρικό ο καλύτερος τρόπος να αγαπήσουμε την ηλεκτροκίνηση; Ποια άλλα μοντέλα θα θέλατε να δείτε να ξαναμπαίνουν στην παραγωγή ως ηλεκτρικά; Και ποια θα αγοράζατε;

Toyota
test center