Στην εικόνα βλέπετε το Kia Picanto GT Line.

Στο πλάνο της Kia το ηλεκτρικό Picanto

8.674 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2019)

Στο πλάνο της έχει βάλει η Kia την κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού Picanto, με τα επίσημα χείλη της κορεατικής μάρκας να αναφέρουν πως αργά ή γρήγορα, η χωρίς ρύπους έκδοσης του δημοφιλούς μίνι πρέπει να κατασκευαστεί.

Ένα Picanto με μπαταρία θα είναι «μια μεγάλη πρόκληση. Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε ο Emilio Herrera, επικεφαλής της Kia Motor Europe, επιβεβαιώνοντας έτσι πως η κορεατική μάρκα έχει στο πλάνο της τον εν  λόγω μοντέλο. Ωστόσο αυτό που φαίνεται να φρενάρει μέχρι στιγμής την υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ, είναι το γεγονός πως η αυτοκινητοβιομηχανία ψάχνει να βρει τρόπους για να μειώσει το κόστος προκειμένου να κάνει το αυτοκίνητο οικονομικά προσιτό.
 
«Νομίζω ότι είναι μια πολύ τολμηρή δήλωση, γιατί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε, είναι να κερδίσουμε όλα τα ηλεκτρικά. Όσο μικρότερο είναι το αυτοκίνητο τόσο πιο περίπλοκο είναι να κοστίζει 10.000 ευρώ σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Το βλέπω πολύ δύσκολο και όχι πολύ ρεαλιστικό», ήταν τα λόγια του Emilio Herrera στους εκπροσώπους του Τύπου.
 
Παρ 'όλα αυτά, ο Herrera είπε ότι η Kia εξετάζει τη δυνατότητα ενός ηλεκτρικού Picanto. «Δεν υπάρχει τίποτα επιβεβαιωμένο ακόμα, αλλά το βλέπουμε πραγματικά», είπε, χωρίς να δώσει κάποιο χρονικό πλαίσιο για πότε θα παρθεί οριστική απόφαση.
 
Η Kia δεν είναι η μόνη που σκέφτεται να κατασκευάσει μίνι ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο όμιλος Volkswagen αναμένεται να αντικαταστήσει τα VW Up, Skoda Citigo και SEAT Mii με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ και η Renault φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής ενός ηλεκτρικού οχήματος που θα κοστίζει κοντά στις 10.000 ευρώ.

NEO TRAFIC
moto