Toyota: «Πιο fun to drive από την Supra το νέο GT 86»

2.892 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2019)

Αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος της Toyota για το νέο GT 86. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Mπορεί η Τοyota να χρειάστηκε σχεδόν δύο δεκαετίες για να παρουσιάσει τη νέας γενιάς Supra, ωστόσο παρά τις όποιες ενστάσεις υπάρχουν για την συνεργασία της φίρμας με την BMW για την κατασκευή της, το νέο μοντέλο στέκεται επάξια δίπλα στους προκατόχους του.

Πλέον, οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Toyota έχει στρέψει την προσοχή της στην ανάπτυξη του νέου GT 86 σε συνεργασία με την Subaru. Το ιαπωνικό sportscar δεν θα αργήσει τόσο να κάνει την εμφάνισή του ενώ ο αρχιμηχανικός Tetsuya Tada φάνηκε πεπεισμένος σε δηλώσεις του ότι όποια αναμονή θα αξίζει τον κόπο.

Το μεγαλοστέλεχος της μάρκας δήλωσε πως έχει φτιαχτεί μια «GT 86 ομάδα» που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανάπτυξη της νέας γενιάς και ότι σκοπός της είναι να κάνει το πισωκίνητο coupe πιο fun to drive ακόμα και από τη νέα Supra. O Τada δεν δίστασε να πει κιόλας πως οι πελάτες περιμένουν πως το νέο GT 86 θα είναι πιο ευχάριστο οδηγικά και ότι η Toyota θέλει «να ξεπεράσει την Supra με το νέο GT 86».

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως τα BRZ/GT 86 θα αναπτυχθούν και θα κατασκευάζονται για μια ακόμη φορά από κοινού και θα βασιστούν πάνω σε μια εξελιγμένη έκδοση της τωρινής τους πλατφόρμας, αφού τόσο η ΤΝGA καινούρια αρχιτεκτονική που έχει αναπτύξει η Toyota όσο και η Global πλατφόρμα της Subaru δεν φαίνεται πως είναι συμβατές για το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου σπορ αυτοκινήτου.

Οι φήμες για την πηγή ισχύος είναι πολλές και επί το πλείστον, για εμάς εδώ στην Ευρώπη τουλάχιστον, δεν είναι ενθαρρυντικές. Ο λόγος είναι ότι πηγές από την Ιαπωνία κάνουν λόγο πως ο 2λιτρος FA20 κινητήρας θα αποτελέσει παρελθόν και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο FA24 των 2,4 λίτρων που συναντούμε και στα Subaru Legacy και Αscent. H ισχύς του λέγεται πως θα είναι κοντά στα 220 άλογα με το καλό νέο να είναι πως θα διατεθεί τόσο με 6άρι μηχανικό όσο και με 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σύντομα.
 

Mercedes
test center