Το μονοθέσιό της για την έκτη σεζόν της Formula E παρουσίασε η ομάδα της Jaguar.

Αυτοί που θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι των δύο μονοθεσίων θα είναι ο Mitch Evans από τη Νέα Ζηλανδία και ο James Calado από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μονοθέσιο της Jaguar για τη Formula E

3.219 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2019)

Το μονοθέσιό της για την έκτη σεζόν της Formula E παρουσίασε η ομάδα της Jaguar, η οποία ανακοίνωσε και τους οδηγούς που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι τους.

Το νέο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας για τη σεζόν 2019-20, ονομάζεται I-Type 4 και σύμφωνα με τον Βρετανό κατασκευαστή αυτοκινήτων, διαθέτει ολοκαίνουριο ηλεκτροκινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων, πίσω ανάρτηση και αμορτισέρ, σε σχέση με το προηγούμενο. Είναι επίσης ελαφρύτερο κάτι που βελτιώνει το χειρισμό και την απόδοση. Επιπλέον το αυτοκίνητο έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους.    
 
Αυτοί που θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι των δύο μονοθεσίων θα είναι ο Mitch Evans από τη Νέα Ζηλανδία και ο James Calado από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς αμφότεροι οι οδηγοί παρουσιάστηκαν από την ομάδα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πέρα των οδηγών και του μονοθεσίου έγινε γνωστό πως η Castrol θα είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Jaguar. Ωστόσο ανακοινώθηκαν και δύο νέες συνεργασίες με τις LEGO και Scalextric, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίνι εκδόσεων των ηλεκτρικών αγωνιστικών μονοθεσίων.
 
«Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δείξουμε στον κόσμο τη νέα Jaguar I-TYPE 4. Έχουμε εφαρμόσει όλη μας την εμπειρία στη Formula E μέχρι σήμερα και πιστεύουμε πως οι τελευταίες μας καινοτομίες στο νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο και η ομάδα ανάπτυξης έχουν δημιουργήσει το πιο ανταγωνιστικό μας αυτοκίνητο της ομάδας μας μέχρι σήμερα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ο James Barclay, διευθυντής της Panasonic Jaguar Racing, όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας.

SPRING SEAT
NISSAN