Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Opel Corsa

3.437 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2019)

Το σήμα για την έναρξη παραγωγής της νέας έκτης γενιάς του Opel Corsa δόθηκε σε ειδική τελετή στο εργοστάσιο του ομίλου PSA στη Σαραγόσα.

Η νέα έκτη γενιά του Opel Corsa βρίσκεται κιόλας στη γραμμή παραγωγής του ισπανικού εργοστασίου του ομίλου PSA στη Σαραγόσα: Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ΄, ο πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του ομίλου PSA, Carlos Tavares και ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Opel, Michael Lohscheller, έδωσαν το σήμα για την έναρξη της μαζικής παραγωγής του bestseller της Opel σε ειδική τελετή, παρουσία εργαζομένων και επίτιμων προσκεκλημένων.

Το μικρό μοντέλο της γερμανικής φίρμας είναι ακόμα πιο μοντέρνα, αποδοτική, δυναμική και ελκυστική από τις προηγούμενες γενιές. Η Opel υπόσχεται ότι το Corsa είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα της κατηγορίας και αισθητά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Η μείωση βάρους συνάδει με τη συνολική σπορ εικόνα του αυτοκινήτου, καθώς το ελαφρύτερο Corsa ζυγίζει κάτω από 1.000 κιλά. Επιπλέον, διατίθεται με άκρως αποδοτικούς κινητήρες που προσφέρουν χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 συγκρινόμενες με τις καλύτερες της προηγούμενης γενιάς.

«Το Corsa είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της πρόσφατης ιστορίας με περίπου 14 εκατομμύρια πωλήσεις τα τελευταία 37 χρόνια και ταυτόχρονα θεωρείται ορόσημο στη στρατηγική εξηλεκτρισμού μας. Από τις αρχές του 2020, θα κατασκευάζουμε και το Corsa-e στη Σαραγόσα. Το Corsa-e θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Opel «Ευρωπαϊκής παραγωγής». Αυτό καθιστά σαφές ότι φέρνουμε το μέλλον στο εργοστάσιο της Σαραγόσας με το νέο Corsa – και ότι η Opel γίνεται ηλεκτρική» δήλωσε ο Michael Lohscheller, CEO της Opel.

Τέλος, το ηλεκτρικό Corsa-e, το οποίο αποδίδει 136 άλογα παρέχοντας ηλεκτρική αυτονομία 330 χλμ. κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους. Μαζί με το Grandland X Hybrid4, το Corsa-e θα δώσει ένα ηχηρό παρών στην ηλεκτρική εποχή της Opel. Η μάρκα με λογότυπο το σήμα του κεραυνού (Blitz) θα προσφέρει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της, ήδη από το 2024.

Δείτε στην Επόμενη σελίδα τις τιμές του νέου Opel Corsa για την ελληνική αγορά...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

SPRING SEAT
NISSAN