Το σπορ αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση.

Το λογισμικό που χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο προέρχεται από την ομάδα της Kinetik.

Ντεμπούτο για το βουλγαρικό Kinetik 07

2.246 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2019)

Βασισμένο σε σασί της Caterham και κατασκευασμένο από τη Kinetik Automotive, το Kinetik 07 έκανε το ντεμπούτου ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ο οδηγός του οποίου θα μπορεί να περνάει ευχάριστα τον ελεύθερό του χρόνο στις πίστες.


Το σπορ αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων της Βουλγαρίας, απ όπου προέρχεται η Kinetik Automotive, αποκαλύφθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση για πιθανούς επενδυτές, πελάτες αλλά και εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Σόφια. Πρόκειται για ένα σπορ διθέσιο μοντέλο, κυρίως για χρήση σε πίστες, ωστόσο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κυκλοφορήσει στους δρόμους.
 
Όπως αναφέρει στην ενημέρωσή της η βουλγαρική εταιρεία το μοντέλο πατά σε μια ελαφριά πλατφόρμα της Caterham, στην οποία η Kinetik εγκαθιστά ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που καθιστά ικανό το μοντέλο να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα. Το μοντέλο έχει ισχύ 653 ίππων και 800 Nm ροπής.
 
Το λογισμικό που χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο προέρχεται από την ομάδα της Kinetik και περίπου το 90% των εξαρτημάτων που το αποτελούν είναι μοναδικά κατασκευασμένα για τις απαιτήσεις του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Να σημειωθεί πως τα περισσότερα από τα εξωτερικά εξαρτήματα του 07 προέρχονται από 3D εκτυπωτή κάτι που επιτρέπει ακόμα περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη.
 
Το εσωτερικό είναι μινιμαλιστικό δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή οθόνη η οποία λειτουργεί σε τρία διαφορετικά modes. Για αυτή η εταιρεία αναφέρει πως λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθάει τον οδηγό παρέχοντάς του τις κατάλληλες πληροφορίες και όχι αποσπώντας του την προσοχή. Τέλος λέει πως τα περισσότερα από τα υλικά της καμπίνας μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ τους συνδυάζοντας την βρετανική και την ιταλική παράδοση των κατασκευαστών αυτοκινήτων.
 
Να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο που αποκαλύφθηκε πρόκειται για ένα μοντέλο προπαραγωγής πολύ κοντά στο τελικό αυτοκίνητο και η Kinetik έχει ως στόχο της αρχικά να κατασκευάσει επτά μονάδες.  

Mercedes
test center