Ερντογάν προς αξιωματούχους: Θα πάρετε όλοι VW Passat

3.144 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2019)

Ο Ερντογάν διέταξε τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους με VW Passat αμέσως μόλις λήξει το συμβόλαιο leasing. Όλα αυτά στον απόηχο της συμφωνίας της γερμανικής μάρκας να φτιάξει νέο εργοστάσιο στην Τουρκία.

Στις αρχές του μήνα επιβεβαιώθηκε η δημιουργία του νέου εργοστασίου της Volkswagen στην Τουρκία, μιας επένδυσης περίπου 1,3 δις ευρώ που θα ανοίξει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας στη γειτονική χώρα. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να ενισχύσει τη συμφωνία και να τιμήσει τη Volkswagen που επέλεξε τη χώρα του για την κατασκευή του νέου εργοστασίου, διέταξε τα υψηλόβαθμα στελέχη του κυβενητικού σχήματος να πάρουν VW Passat μετά το πέρας του συμβολαίου της χρονομίσθωσης που «τρέχει» και λήγει σε περίπου δύο μήνες.

Αρχικά, σύμφωνα με το Bloomberg, το πλάνο περιλαμβάνει 19 αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κεντρικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος ωστόσο, θεωρείται δεδομένο να επηρεαστούν εκατοντάδες πολιτικά -και όχι μόνο- πρόσωπα που έχουν στένη σχέση ή ταυτίζονται με τις απόψεις του Σουλτάνου. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι μέχρι πρότινος οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν χρησιμοποιούσαν μοντέλα της Audi.

Διαβάστε ακόμη: Στην Ελλάδα το ανανεωμένο VW Passat (+τιμές)

Καταλήγοντας, το νέο εργοστάσιο της VW στην Τουρκία θα εδρεύει στην Μανίσα, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης στα δυτικά παράλια της γείτονος χώρας και εκεί θα παράγονται οι επόμενες γενιές του VW Passat και της Skoda Superb από το 2022, με ετήσια παραγωγή περίπου 300.000 αυτοκίνητα.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center