Στην εικόνα βλέπετε την τρέχουσα Porsche Macan Turbo.

Με 700 ίππους η ηλεκτρική Porsche Macan

2.809 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2019)

700 ίπποι θα είναι η ισχύς της ηλεκτρικής Porsche Macan, σύμφωνα με νεότερες αναφορές για το χωρίς ρύπους γερμανικό SUV.


Η έλευση της αμιγώς ηλεκτρικής Porsche Macan είναι βέβαιη, ωστόσο αυτό που δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η ισχύς που θα έχει. Όμως νέες πληροφορίες έρχονται στο φως και υποστηρίζουν πως το χωρίς ρύπους γερμανικό μοντέλο θα έχει 700 ίππους.
 
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που επικαλούνται βρετανικά μέσα, η ηλεκτρική Macan θα είναι διαφορετική από το μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σε αντίθεση με τις τρέχουσες εκδόσεις, η αμιγώς ηλεκτρική, θα βασιστεί στην πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) του ομίλου Volkswagen, η οποία εξελίχθηκε χάρη στην πλατφόρμα J1 της Taycan.
 
Οι Βρετανοί στη συνέχεια αποκαλύπτουν και την ισχύ υποστηρίζοντας πως η πιο ισχυρή έκδοση της Macan, που θα λάβει τα λογότυπα Turbo και Turbo S, θα έχει περίπου 700 ίππους και ροπή στρέψης 1.107 Nm. Όπως στην Taycan, η ισχύς θα σταλεί και στους τέσσερις τροχούς μέσω δύο κινητήρων που τροφοδοτούν κάθε άξονα. Επιπλέον, θα υπάρξουν λιγότερο ισχυρές εκδόσεις που θα εισαχθούν στη διάρκεια ζωής του μοντέλου.
 
Τέλος τα ίδια μέσα αναφέρουν πως οπως συνέβη στην περίπτωση της Taycan, αντίστοιχα και στη Macan οι προκλήσεις για την κατασκευή του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν την αεροδυναμική, το βάρος της μπαταρίας και όλα τα χαρακτηριστικά στα οποία επικεντρώνεται η προσοχή των κατασκευαστών, όταν δημιουργούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.
 
Τέλος επικαλούνται δηλώσεις του διευθυντή των SUV της Porsche, Julian Baumann ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως παρόλο τη διαφορετική πλατφόρμα, η ηλεκτρική Macan θα διατηρήσει το DNA της προκατόχου της.

Mercedes
test center