Το Peugeot eM01 FS PowerTube πρόκειται για ένα mountain bike.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού παίρνει ισχύ από το νέο ηλεκτρικό μοτέρ Performance CX της Bosch.

Tο πλαίσιο του νέου ποδηλάτου είναι αρκετά ελαφρύ.

Νέο ηλεκτρικό ποδήλατο της Peugeot

5.631 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2019)

Η Peugeot εδώ και αρκετά χρόνια δεν ασχολείται μόνο με την κατασκευή αυτοκινήτων, αλλά κινείται και στις αγορές των δικύκλων με σκούτερ και ποδήλατα. Μάλιστα το τελευταίο όχημα της γαλλικής φίρμας αφορά τον τομέα των ποδηλάτων, παρουσιάζοντας το ηλεκτρικό eM01 FS PowerTube.

Το Peugeot eM01 FS PowerTube πρόκειται για ένα mountain bike, το οποίο παρουσιάστηκε στο Roc d'Azur, μία διαδρομή για ποδήλατα βουνού στο Frejus της Γαλλίας. Όπως ανακοίνωσε το «λιοντάρι» το λανσάρισμα του στις αγορές θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020 και θα διατεθεί σε πέντε εκδόσεις.
 
Η ονομασία (eM01 FS PowerTube) του ηλεκτρικού ποδηλάτου δεν είναι τυχαία. Η Peugeot εξηγεί πως το «e» σημαίνει «ηλεκτρικό» (electric), το «M» αντιστοιχεί στο «βουνό» (mountain), το «01» υποδηλώνει τη θέση του, το «FS» την «πλήρη ανάρτηση» (full suspension) και το «PowerTube» αναφέρεται στην «ενσωματωμένη μπαταρία».
 
Το ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού παίρνει ισχύ από το νέο ηλεκτρικό μοτέρ Performance CX της Bosch, που προσφέρει έως και 75 Nm ροπής. Αυτός ο αριθμός ήταν αρκετός από τους ανθρώπους της γαλλικής μάρκας να το χαρακτηρίσουν ως «εκρηκτικό», τονίζοντας πως προσφέρει σχεδόν μηδενική τριβή σε ταχύτητες πάνω από 25 χλμ./ώρα. Ενσωματωμένη στο πλαίσιο, η μπαταρία 62 Wh δίνει στο ποδήλατο αυτονομία έως 140 χιλιόμετρα, κάτι που θα ζήλευαν αρκετά αυτοκίνητα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το πλαίσιο του νέου ποδηλάτου είναι αρκετά ελαφρύ, το σύστημα ανάρτησης έχει αναπτυχθεί από την Rockshox, ενώ οι ζάντες μετρούνται στις 29 ίντσες.

peugeot
NISSAN