Υπεύθυνοι για την κίνηση του Vision iV είναι δύο ηλεκτροκινητήρες.

Ψηφιακή πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μοντέλο.

Στα σκαριά το ηλεκτρικό crossover της Skoda

1.841 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2019)

Σε δοκιμές στο Ring βρίσκεται το νέο αμιγώς ηλεκτρικό της Skoda, έστω και υπό άλλη... μορφή. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Έντονο ενδιαφέρον έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες ύστερα από μια σειρά από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στο φως και δείχνουν ένα Volkswagen Tiguan να δοκιμάζεται στην πίστα του Nurburgring. O λόγος είναι ότι διάφορες πηγές κάνουν λόγο πως αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε Tiguan αλλά πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Skoda που θα βασίζεται πάνω στην MEB πλατφόρμα του VW Group.

Η τσέχικη μάρκα παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το πρώτο της ηλεκτρικό με το Citigo-e iVκαι την plug-in υβριδική Superb, ωστόσο, όπως έχει κάνει η ίδια η εταιρεία γνωστό, μέχρι το 2025 θα έχει 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην γκάμα της. Ένα από αυτά θα είναι η έκδοση παραγωγής του Vision iV concept που έκανε ντεμπούτο στην Έκθεση της Γενεύης.

Το όνομα του μοντέλου δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο πηγές κάνουν λόγο πως θα ονομαστεί Eniaq ή Enyaq. Όπως και να έχει, το ηλεκτρικό crossover της Skoda θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το επερχόμενο ID.4 της VW που θα λανσαριστεί μέσα στο 2020.

Υπεύθυνοι για την κίνηση του Vision iV είναι δύο ηλεκτροκινητήρες (σ.σ. ένα μοτέρ ανά άξονα) με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 306 ίππους. Όσον αφορά στην αυτονομία του μοντέλου, αυτή ορίζεται στα 500 χλμ., σύμφωνα με το νεότερο πρότυπο WLTP, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τη φόρτιση οι Τσέχοι υπόσχονται ότι οι μπαταρίες χωρητικότητας 83 kWh φτάνουν στο 80% σε 30 λεπτά. Διόλου κακές δεν είναι και οι επιδόσεις του στο 0-100 χλμ./ώρα και σε τελική ταχύτητα, εκεί που ο «έλεγχος» γράφει 5,9 δλ. και 180 χλμ./ώρα αντίστοιχα.
 

PEIRAIOS LEASING
OPEL