Στην εικόνα βλέπετε το ανανεωμένο Fiat Panda.

Τέλος στα μίνι αυτοκίνητα βάζει η Fiat;

3.093 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2019)

Έξοδο από το τμήμα των μίνι αυτοκινήτων αναμένεται να πραγματοποιήσει η Fiat σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που ίσως να σημάνει το τέλος των 500 και Panda, τουλάχιστον στη μορφή που τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο CEO της FCA, Mike Manley, εξαιτίας του αυξημένου κόστους ανάπτυξης των μίνι αυτοκινήτων ώστε να πληρούν τα ολοένα και αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων, η Fiat θα προσπαθήσει να μετατοπίσει του πελάτες της μάρκας στην επόμενη κατηγορία, αυτή των μικρών αυτοκινήτων.
 
«Στο πολύ κοντινό μέλλον θα δείτε να επικεντρωνόμαστε στον τομέα των μικρών αυτοκινήτων και αυτό θα συνεπάγεται με την απομάκρυνση μας από το τμήμα των μίνι μοντέλων» ήταν τα λόγια του ισχυρού άντρα της FCA, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην γνωστοποίηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
 
Παράλληλα ο Manley δεν μίλησε ποια νέα μοντέλα θα παρουσιάσει η Fiat στο τμήμα των μικρών αυτοκινήτων, το οποίο η μάρκα εγκατέλειψε έπειτα από την απόφαση του αείμνηστου Sergio Marchionne να σταματήσει την κατασκευή του Punto. Παράλληλα ο Mike Manley δεν σχολίασε ούτε το μέλλον του Panda και του 500.
 
Τέλος μιλώντας για τα δύο μίνι μοντέλα να πούμε πως αμφότερα βρίσκονται σε ηλικία για να αντικατασταθούν. Το 500 είναι ηλικίας 12 ετών, με τις ευρωπαϊκές τους πωλήσεις να μειώνονται κατά 9% το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ το Panda της τρίτης γενιάς ξεκίνησε να κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2012 και οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 15% για το ίσιο διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία των ξένων μέσων.
 
Πλέον πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί, καθώς έμπειροι αναλυτές αναφέρουν πως με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης FCA-PSA, ίσως η Fiat να μην εγκαταλείψει τελείως το τμήμα των μίνι αυτοκινήτων. Μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ότι μία λύση με ένα ελαφρώς μεγαλύτερο 500 σε σχέση με το τρέχον ίσως να ήταν η ενδεδειγμένη λύση. ¶λλοι έδωσαν ως παράδειγμα το Lancia Ypsilon που πωλείται ως μικρό αυτοκίνητο αλλά είναι «χτισμένο» στην ίδια πλατφόρμα με το Panda!   

Mercedes
test center