To WRX STI EJ20 Final Edition.

To Toyota GT 86.

Toyota & Subaru αναπτύσσουν το επόμενο WRX;

1.885 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2019)

Μια νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για το επόμενο WRX φαίνεται πως ετοιμάζουν Toyota και Subaru. Μήπως ετοιμάζει το δικό της WRX STI η Τοyota;


Να ενισχύσουν την συνεργασία τους ακόμα περισσότερο φαίνεται πως ψάχνουν Τοyota και Subaru μετά και την αγορά του 20% της μάρκας με έμβλημα τον αστερισμό των Πλειάδων από τον μεγάλο ιαπωνικό κολοσσό.

Οι δύο εταιρείες εργάζονται ήδη πάνω στα επόμενης γενιάς BRZ/GT 86 αλλά πληροφορίες που έρχονται από την Αυστραλία κάνουν λόγο πως οι δύο εταιρείες ετοιμάζονται να κατασκευάσουν μια νέα πλατφόρμα για τετρακίνητα σπορ μοντέλα. Οι φήμες κάνουν λόγο πως είναι πιθανό να λάβει τεχνολογία από το Yaris WRC, ενώ γίνεται λόγος πως πάνω σε αυτήν θα βασιστεί το επόμενης γενιάς WRX.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Subaru στην Αυστραλία, ο κ. Colin Christie, σχολίασε σχετικά: «H στιγμή που γίνεται αυτό είναι περίεργη. Δεν έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά σίγουρα η νέα γενιά δεν θα έρθει το επόμενο έτος. Eλπίζουμε να κάνει ντεμπούτο το 2021».

Φυσικά, εάν ισχύει το σενάριο που θέλει την Τοyota να συμμετέχει στην ανάπτυξη αυτής της νέας πλατφόρμας, οι φίλοι της φίρμας θα πρέπει να περιμένουν πως η μάρκα θα αναπτύξει και κάποιο δικό της μοντέλο για να την χρησιμοποιήσει. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο πως, όντως, η Toyota έχει στα σκαριά ένα τετρακίνητο σπορ αυτοκίνητο με compact χαρακτηριστικά και με επιδόσεις και ισχύ κοντά στο τωρινό WRX STI.

Το μοντέλο της Subaru λέει αυτή την περίοδο αντίο στην ιαπωνική αγορά μέσω της περιορισμένης έκδοση EJ20 Final Edition. Η εν λόγω έκδοση θα διατεθεί σε μόλις 555 μονάδες και θα εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με 19άρες χρυσές BBS ζάντες, κάτι το οποίο συνηθίζεται άλλωστε στις ισχυρές εκδόσεις του Impreza, και ροζ λεπτομέρειες στη γρίλια.
 

ELASTIKA 2024
moto