Νέο ηλεκτρικό Scooter από τη SEAT

3.729 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2019)

Η SEAT μπαίνει στην αγορά των μοτοσυκλετών με ένα πλήρως ηλεκτρικό scooter που θα αποδίδει ισχύ ισάξια με εκείνη ενός κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών.

Η ισπανική φίρμα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που θα εμπορεύεται της δική της πλήρως ηλεκτρική μοτοσυκλέτα το 2020. Ο λόγος για το νέο πρωτότυπο SEAT eScooter, που θα συμπεριληφθεί στη στρατηγική της εταιρείας για την αστική κινητικότητα, η οποία εστιάζει στην προσφορά βιώσιμων λύσεων για τις πόλεις.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει άλλωστε πως θα προωθήσει τη στρατηγική micromobility του Volkswagen Group στο περασμένο Mobile World Congress. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει επίσης το πρωτότυπο SEAT Minimó καθώς και το SEAT eXS Kickscooter powered by Segway το οποίο παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Smart City Expo 2018.

Υπογραμμίζουμε πως, η Βαρκελώνη είναι μία ευρωπαϊκή πόλη με τις περισσότερες μοτοσυκλέτες κατά κεφαλήν και έχει μακρόχρονη παράδοση στη κινητικότητα σε δύο τροχούς. Για το λόγο αυτό, η SEAT πρόκειται να συνεργαστεί με την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με έδρα τη Βαρκελώνη, Silence και το SEAT eScooter θα πουληθεί τόσο σε ιδιώτες πελάτες όσο και σε στόλους υπηρεσιών sharing.

Καταλήγοντας, σημειώσετε πως η επίσημη παρουσίαση του ηλεκτρικού scooter της SEAT θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη, στα πλαίσια του Smart City Expo World Congress.

Toyota
moto